Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1 Aralık’tan itibaren zorunlu olacak! Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Bu uygulama MTV ve ÖTV gibi zorunlu!

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak uygulama en az MTV ve MTV kadar önemli. Kışın sürücülerin masrafı bir kere da artacak!

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibini

Araç sahipleri için bir yandan yüksek vergi ve akaryakıt fiyatları, diğer yandan kışın yapılacak yeni uygulamalar vatandaşların canını sıkmaya devam ediyor. ÖTV ve MTV başta olmak üzere araç sahipleri için 1 Aralık’tan itibaren yeni bir masraf kalemi da ortaya çıkacak.

Kış aylarında gerekli ve bir o kadar da masraflı olan bu uygulama tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor. Kış aylarında yapılması zorunlu olan kış lastiği uygulamasında birçok detaya dikkat edilmesi gerekiyor. 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak uygulama öncesinde brçok sürücü ise şimdiden harekete geçti.

TÜM ARAÇ SAHİPLERİNİ İLGİLENDİRİYOR!

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibi için kışın bir masraf daha çıkıyor. 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak uygulama kapsamında yolcu ve eşya taşımlarında kullanılan araçlarda sürücülerin kış lastiği takmaları zorunlu olacak.

Kış lastiği seçimlerinde ise birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerekiyor Standart bir araç lastiğinin raf ömrünün ortalama 10 yıl olduğuna işaret eden uzmanlar, araçlara takılan bir lastiğin ömrünün ise 5 yıl olduğunu aktardı. İkinci el lastik almayı düşünenlerin ise üretim tarihlerinin çok eski olmamasına ve diş derinliğine dikkat etmeleri gerektiğini söylüyor.

KIŞ LASTİĞİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kışın araç sahipleri için ortaya çıkan masraflardan biri de kış lastikleridir. Kış lastiği her ne kadar bir masraf kalemi olsa da sürüş ve trafik güvenliği açısından hayati öneme sahiptir. Kış lastiği seçiminde ise birçok detaya dikkat edilmesi gerekiyor.

1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak uygulama kapsamında kış lastiği seçiminde dikkat edilmesi gereken başlıca konular ise şunlardır:

– Araç markaların tavsiye ettikleri lastik ebatları tercih edilmelidir,

– Fren ve çekiş özelliklerine göre değerlendirilmelidir,

– Kış lastiklerinin üzerinde ‘’kar’’ logosunun bulunması gerekir,

– Üretim yılına bakılmalıdır,

– Güvenilir marka ve satıcılardan temin edilmelidir vb.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu
Sıradaki Haber TÜPRAŞ’ın beklediği haber geldi! Uluslararası karar açıklandı