1. dönem 2. yazılı ne zaman? MEB ortak sınav takvimini açıkladı!

1. dönem 2. yazılı ne zaman? MEB ortak sınav takvimini açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak sınavların ilk aşaması tamamlandı. Öğrenciler, 1. dönem 1. yazılı ortak sınavlarına katılarak başarılarını gösterdiler. Sınav sonuçları da hızla açıklanmaya başlandı. Ancak, öğrencilerin odak noktası şimdi 1. dönem 2. yazılı ortak sınavlarına kaymış durumda. İşte MEB'in güncel sınav takvimi:

MEB 1. DÖNEM 2. ORTAK SINAV TARİHLERİ 2023

Okullardaki 1. dönem 2. ortak sınavlar, ara tatilin ardından düzenlenecek. Öğrenciler, 25 Aralık 2023 ile 5 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sınavlara girecekler. Bu süreçte öğrenciler, dönemin son sınavlarına odaklanarak başarılarına bir yenisini ekleyecekler.

Üçüncü Sınav İhtimali: Dönem içinde iki sınav yapılması öngörülürken, il sınıf/alan zümrelerince karar alınması durumunda haftalık ders saat sayısı altı ve üzeri olan derslerde üçüncü bir sınav da gerçekleştirilebilecek. Üçüncü sınavın yapılıp yapılmayacağı ve ne zaman yapılacağı il sınıf/alan zümrelerince belirlenecek.

Öğrenciler, sınav öncesinde ve sonrasında e-Okul VBS üzerinden sınav sonuçlarına ulaşabilecekler. Sınavların ardından ortaya çıkacak not ortalamaları, öğrencilerin karne notlarına etki edecek. Başarılar dileriz!