Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1 haftadır sandık nöbetindeler: Çifte standart kabul edilemez

Körfez seçim sonuçlarına yapılan itiraz sonrası belirsizlik sürüyor. Yüksek Seçim Kurulunun kararı beklenirken CHP Kocaeli Örgütü basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrası partililer sembolik yürütüş gerçekleştirdi.

Körfez seçim sonuçlarına yapılan

31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesiyle  birlikte Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) ülke genelinde oylarını yükselterek lider parti konumuna geldi. Kocaeli Körfez ilçesinde de ise durum henüz netlik kazanmadı. CHP’nin adayı Tayfun Balıkçı, Anadolu Ajansı verilerine göre yarışı önde götürürken 1395 oy farkla rakibinin gerisinde kaldı. 5 bin 14 oyun geçersiz sayıldığı Körfez’de seçimleri sadece az bir farkla kaybeden CHP, 401 sandığın tamamına itiraz etti. İlçe seçim kurulu CHP’nin itirazını kabul etmezken CHP’liler Durumu İl Seçim Kuruluna taşıdı. İl Seçim Kurulu da CHP’nin İtirazını reddedince durum Yüksek Seçim Kuruluna taşıdı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Oy torbalarının ağzının usule uygun şekilde mühürlü olmaması, geçersiz oyların fazla olması, elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntılara itiraz eden CHP yaklaşık 7 gündür oyların bulunduğu İlçe Seçim Kurulunda nöbet tutuyor. Süreç ile ilgili CHP Kocaeli İL Başkanı Bülent Sarı ve partililer İlçe Seçim Kurulunun bulunduğu Körfez Ticaret Odası önünde basın açıklaması yaptı.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Açıklamaya Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler, Muhip Kanko ve Nail Çiler, İl Başkanı Bülent Sarı,  Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya ve partililer katıldı.

SARI:OYLAR YENİDEN SAYILSIN

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, “Bugün burada Körfezimiz’in iradesine sahip çıkmak için buradayız. 31 Mart akşamı pusu kurularak Körfezimizin iradesi gasp edilmiştir. Körfez ilçe kurulunun, ilçe seçim kurulunun verdiği karar siyasi iktidarın kararıdır. Çifte standarttır. Kabul edilemez. Kabul etmiyoruz. Verilen bu kararlar sizlerin gözünün içine baka baka verilmiştir. Çoğu ilçelerde AK Parti’nin verdiği karara itirazlar dakikalar içinde kabul edilmiştir. Yeni sayımlar yapılmıştır. Yeniden seçim tekrarları olmuştur. Maalesef ki Körfez’de hiçbir şekilde kabul etme durumu yok. Biz ayrıcalık istemiyoruz. Biz Körfezimizin iradesini Körfezimize verilmesini istiyoruz. Biz oyların yeniden sayılsın istiyoruz. Kara bulutlar ortadan kalksın istiyoruz. Bu seçimin galibi kimse burada alkışlayalım istiyoruz.

“KÖRFEZ HALKI’NIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSIN?”

Bu şekilde Körfezimizin, Körfez halkının yüzüne nasıl bakacaksın? Bir parka gittiğinde Körfezimizin çocuğunun yüzüne nasıl bakacaksın? Bir gencimizi evlendirirken onun yüzüne nasıl bakacaksın? Körfez halkının yüzüne nasıl bakacaksın? Bakamazsın. Bakamayacaksın. Baktırmayacağız” dedi.

BALIKÇI: BİZ NEDEN BU DURUMDAYIZ?

Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, “Biz hep birlikte yola çıktık. Hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyorum. 31 Mart 2024 tarihinde seçimlerde bildiğiniz gibi basından, yerel basından, ulusal basından bir sürü şaibeye karışmış durumdayız. Okullarda elektrikler kesiliyor, tutanaklar yanlış tutuluyor ve bir sürü sebep. Memurların burada oy kullanılması ve birçok sebepten dolayı diğer AK Partili belediyelere müracaatları sayesinde Yüksek Seçim Kurulu’na ve il seçim kurullarında, ilçe seçim kurullarında ters terse dönüyor, oylar sayılıyor, seçimler iptal ediliyor. Biz niçin bu durumdayız? Değerli arkadaşlarım, hepiniz elinizden geldiğince mücadele ettiniz, sokaklarda, meydanlarda, evlerde, kapıları çaldık. Sokak sokak dolaştık. Hepinizin emeği çok. Biz bu mücadeleden yılmayacağız. Hep beraber devam edeceğiz. Yenilgilerimiz olsa da bu yenilgileri bir ders sayıp devam edeceğiz. Yeniden başlıyoruz. Hepiniz burada emeği geçti. Bütün hepinize çok çok teşekkür ediyorum” dedi.