1 NİSAN ŞAKALARI 2024: Sevgiliye, Anneye, Babaya, Arkadaşa 1 Nisan Şakası! En Komik 1 Nisan İçin Yapılacak Şakalar

1 Nisan tarihine girişle birlikte milyonlarca vatandaş birbirinden komik şaka örneklerini inceledi. Sevgiliye, arkadaşa, eşe, anneye, babaya yapılacak 1 Nisan şakaları nelerdir merak edildi. Peki, 1 Nisan hikayesi ne? İşte 1 Nisan için yapılacak şakalar..

1 NİSAN ŞAKALARI 2024: Sevgiliye, Anneye, Babaya, Arkadaşa 1 Nisan Şakası! En Komik 1 Nisan İçin Yapılacak Şakalar

1 Nisan esprileri araştırması yapan milyonlarca vatandaş günün anlam ve önemini inceledi. 1 Nisan için yapılacak şakalar sorgulayan vatandaşlar 1 Nisan'da şaka yaparak sevdiklerinin yüzlerinde tebessüm görmeye çalıştı. Bu noktada çoğu kullanıcı 1 Nisan'da neden şaka yapılır sorgusu yaptı. Her yıl olduğu gibi bu yıl 1 Nisan tarihinde de birbirinden komik 1 Nisan şakaları hazırlayanlar harekete geçti. Birbirinden komik 1 Nisan şakası sevgiliye, babaya, anneye, arkadaşa örnekleri burada. İşte 1 Nisan şakaları Whatsapp mesajları resimli örnekler..

1 NİSAN ŞAKALARI 2024: Sevgiliye, Anneye, Babaya, Arkadaşa 1 Nisan Şakası! En Komik 1 Nisan İçin Yapılacak Şakalar - Resim : 1

1 NİSAN HİKAYESİ

1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a "aptallar günü" adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kültürlerinin bir parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya bir şaka günü olarak yayıldı.

1 NİSAN ŞAKALARI 2024: Sevgiliye, Anneye, Babaya, Arkadaşa 1 Nisan Şakası! En Komik 1 Nisan İçin Yapılacak Şakalar - Resim : 2

ANNEYE, BABAYA, ARKADAŞA, SEVGİLİYE KOMİK 1 NİSAN ŞAKALARI

Kuru soğana elma şekeri süsü verip kardeşinize ve aile üyelerine şaka yapabilirsiniz.

Ev arkadaşınızın şampuanı ya da diş macunu kutusuna gıda boyası koyarak unutamayacağı bir şaka yapabilirsiniz.

Kola kutusunun içine gazoz doldurduktan sonra soya sosunu kola rengini alana kadar doldurabilirsiniz. Böylece annenize şaka yapabilirsiniz.

Kremalı bisküvilerin içindeki kremaları çıkartıp içlerine diş macunu sıkabilirsiniz. Kardeşinizin ağzının alacağı şekli görmeye değer..

Patatesi lokum boyutunda küp küp kesip onu una bulayabilirsiniz. Böylece arkadaşınız lokum yediğini sanacak.

Bir sprey kutusunun içini suyla doldurup şakayı yapmak istediğiniz kişinin yanına gidip hapşırıyormuş gibi yapın ve gerisini düşünmeyin.

Sınıf defterinin arasına siyah ipliği topak yapıp koyabilirsiniz. Öğretmen açınca da örümcek deyip çığlık atabilirsiniz.