Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1 TEMMUZ ELEKTRİK ZAMMI SON DAKİKA: EPDK Elektrik Zammı Ne Kadar? Elektriğe En Son Ne Zaman Zam Geldi?

Elektrik fiyatlarına gelecek zammı konuşan milyonlarca vatandaş için meraklı bekleyiş başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) açıklamasında elektrik zam temmuz 2024 duyuruldu. Peki, elektrik zammı ne kadar? Temmuz elektrik zammı ne zaman geçerli? Elektriğe en son ne zaman zam geldi? İşte yanıtı..

Elektrik fiyatlarına gelecek zammı

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan elektrik zam temmuz 2024 duyurusu yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) enerji üretim maliyetlerindeki artış ardından harekete geçti. Son dakika elektrik zam farklı gruplar için fiyat artışı yapıldığı açıklandı. Peki, 1 Temmuz elektrik zammı ne kadar? Elektriğe en son ne zaman zam geldi? İşte merak EPDK elektrik zammı..

1 TEMMUZ ELEKTRİK ZAMMI SON DAKİKA

1 Temmuz elektrik zammı Mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38, yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldığı açıklandı. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 TL oldu. Elektrik zammı son tarife 1 Temmuz Pazartesi günü itibariyle geçerli olacak.

ELEKTRİĞE EN SON NE ZAMAN GELDİ?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) son zam açıklaması ardından vatandaşlar elektrik fiyatlarının en son ne zaman zamlandığını merak etti. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 38 oranında zam yapıldı. Mesken tarifelerinde Eylül 2022’den beri artış yapılmamıştı.