10 AĞUSTOS PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? Perseid Meteor Yağmuru İstanbul'da Nereden İzlenir?

En çok bilinen gök taşı yağmurları arasında yer alan perseid meteor yağmuru beklenmeye başladı. Gök olayı meraklılarının dört gözle beklediği meteor yağmuru için geri sayım başladı. Her yıl 8 kez yaşanan perseid yağmuru hızı saniyede 66 kilometreye ulaşıyor. Peki, perseid meteor yağmuru ne zaman saat kaçta? 10 1ağustos meteor yağmuru İstanbul'da nereden izlenir? İşte yanıtı..

10 AĞUSTOS PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? Perseid Meteor Yağmuru İstanbul'da Nereden İzlenir?

Gök olaylarını takip etmeyi seven vatandaşların takibe aldığı 10 Ağustos perseid meteor yağmuru 2024 geldi çattı. Heyecanlı doğa olayına tanık olmak isteyen vatandaşların merak ettiği perseid meteor yağmuru ne zaman saat kaçta araştırılmaya başladı. Her yıl dünyada 8 kez yaşanan Perseid yağmuru ateş topları denilen gök taşları olarak görülecek. Saatte 100 kadar gök taşı görülmesi beklenen gece için geri sayıma geçildi. Peki, perseid meteor yağmuru İstanbul'da nereden izlenir? İşte yanıtı..

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen perseid meteor yağmuru ağustos ayında yaşanıyor. Meteor yağmurlarının en dikkat çekici olanı 11 Ağustos Pazar gecesini 12 Ağustos Pazartesi gününe bağlayan gece yoğun şekilde yaşanıyor. Bilim insanlarınca saatte 100 kadar gök taşı görülmesi bekleniyor. Meteorların dünyaya giriş hızları saniyede 66 kilometreye ulaşıyor.

METEOR YAĞMURU İSTANBUL'DA NEREDEN İZLENİR?

Meteor yağmuru İstanbul'a yakın deniz kenarlarında görüntülenebiliyor. Ağva sahili ışık kirliliğinden uzak bölge olduğu için perseid meteor yağmurunu izlemek için uygun bir yer oluyor. Öte yandan merkeze uzak olan Polonezköy karanlık ortam sağlayarak meteor gözlemi için iyi bir seçenek oluyor.

Kaynak: Şermin Temur