Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

10 Kasım’da okullar tatil mi, yarım gün mü olacak? Cuma günü okul var mı?

Türkiye, her yıl 10

Türkiye, her yıl 10 Kasım’da büyük bir saygı ve minnetle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyor. Bu yıl da Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümü, 10 Kasım Cuma gününe denk geliyor. Bu özel ve anlamlı günde, “Cuma günü okul var mı?” ve “10 Kasım’da okullar tatil mi, yarım gün mü olacak?” gibi sorular vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, resmi bir tatil olmadığından okullar, üniversiteler, bankalar, hastaneler ve iş yerleri açık olacaktır. Ancak bu gün, Atatürk’ün saat 09.05’te ebediyete intikalinin anıldığı, ülke genelinde saygı duruşları ile başlayan ulusal bir yas günüdür. Okullarda genellikle bu özel günü anmak için çeşitli etkinlikler düzenlenir ve günün anlamına uygun programlar yapılır.

10 Kasım’ın önemi, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, onun radyo ve televizyonda kendi sesinden yapılan konuşmaların yayımlandığı ve Atatürk’le ilgili filmlerin gösterildiği bir haftayla daha da pekiştirilir. Atatürk Haftası olarak bilinen bu dönem, 10-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşir ve Atatürk’ün yurt genelinde anıldığı bir haftadır.

Öğrenciler ve eğitim camiası, 10 Kasım Cuma günü okulların açık olacağını ve eğitim öğretime devam edileceğini bilse de, bu özel günde Ulu Önder Atatürk’ü anma etkinlikleriyle dolu bir program bekliyor olacak. Okullarda ve tüm resmi kurumlarda saat 09.05’te gerçekleştirilecek olan saygı duruşu ve ardından yapılacak anma törenleri, Atatürk’ün aziz hatırasını yaşatmaya devam edecek.