10 MAYIS CUMA ÜNİVERSİTELERDE EYLEM VAR MI? 10 Mayıs Üniversiteler Tatil Mi? 10 Mayıs Üniversitelerde Ders Var Mı?

1 günlük iş bırakma eylemi yapacak olan öğretmenler 10 Mayıs Cuma günü çalışmayacak. Eğitim alanındaki şiddeti protesto edecek olan öğretmenlerin yanı sıra gözler üniversitelerdeki akademisyenlere çevrildi. Peki, 10 Mayıs üniversiteler tatil mi? İşte yanıtı..

10 MAYIS CUMA ÜNİVERSİTELERDE EYLEM VAR MI? 10 Mayıs Üniversiteler Tatil Mi? 10 Mayıs Üniversitelerde Ders Var Mı?

Tüm Türkiye'nin odak noktası okul müdürü İbrahim Oktugan oldu. İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan elim olayda çalıştığı okulda öğrencisi tarafından silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Oktugan hayatını kaybetti. Türkiye’de sendikaya bağlı olan tüm öğretmenler 10 Mayıs Cuma günü eylem kararı aldı. Bu noktada yurt çapında 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma kararı alan sendikalar seslerini duyurdu. 10 Mayıs Cuma günü derslere girmeme kararı alan öğretmenlerin yanı sıra üniversitelerdeki işleyiş merak edildi. Peki, 10 Mayıs üniversiteler tatil mi? 10 Mayıs 2024 üniversiteler tatil mi? İşte yanıtı..

10 MAYIS ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

10 Mayıs Cuma günü derslere girmeyecek olan öğretmenler bulunduğu yerlerdeki adliye ve bölgedeki yönetim binaları önünde toplanma kararı aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda yapılacak olan eylemde üniversiteler normal işleyişlerine devam edecek. 10 Mayıs Cuma günü için üniversitelerin tatil olduğu yönünde bir açıklama yapılmadı. Üniversiteler normal akademik takvimlerine göre eğitim-öğretime devam edecek.

10 MAYIS CUMA ÖĞRETMEN EYLEMİ

Tüm Türkiye'de sendikaların liderliğinde yapılan 10 Mayıs eyleminde üniversiteler açık olacak. Üniversite öğretmenlerini kapsayan bir sendika olmadığı için 10 Mayıs üniversiteler tatil olmayacak. Türkiye genelinde yapılacak eylemler sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda geçerli olacak. Özel sektör öğretmenlerinin eylemlere katılmayacağı düşünülüyor.