10 Ocak Dünya Bitter Çikolata Günü KUTLU OLSUN! 10 Ocak Bitter Çikolata Günü Nedir? Bitter Çikolata Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Çikolata tutkunlarına özel gün geldi. 10 Ocak bitter çikolata günü nedir, nasıl ortaya çıktı merak eden vatandaşlar sorgulama yaptı. Tüm dünyada kutlanan dünya bitter çikolata günü araştırması yapan vatandaşlara son yorum geldi. Peki, dünya bitter çikolata günü nedir? 10 Ocak bitter çikolata günü nasıl ortaya çıktı? İşte yanıtı..

10 Ocak Dünya Bitter Çikolata Günü KUTLU OLSUN! 10 Ocak Bitter Çikolata Günü Nedir? Bitter Çikolata Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan çikolata severlerin beklediği gün geldi. Fındıklı, sütlü ya da bitter çeşitlerini yemeden duramayan çikolata sevdalılarına özel gün geldi. 10 Ocak Dünya Bitter Çikolata Günü araştırması yapan vatandaşlara son durum mesajı verildi. Lezzet, mutluluk ve sağlık vadeden bitter çikolata tüketiminin önemi ortaya koyuldu. 10 Ocak ne günü merak eden vatandaşlara dünya bitter çikolata günü mesajları verildi. Günün en merak edilen başlığı olan 10 Ocak bitter çikolata günü sorgulamalarında günün öneminden bitter çikolata faydalarına kadar çok sayıda öneriyi haberimizde derledik. Peki, 10 Ocak bitter çikolata günü nasıl ortaya çıktı? İşte merak edilen 10 Ocak bitter çikolata günü detayları..

10 OCAK DÜNYA BİTTER ÇİKOLATA GÜNÜ

Binlerce yıl önce doğan çikolata 7'den 70'e herkesin sevgilisi oldu. Çikolata hikayesinin baş kahramanları Mayalar ve Aztekler olarak tarihteki yerini aldı. Kakao çekirdeklerini kavurup öğüterek su ile karıştıran medeniyetler, mısır ve baharat ekledikleri karışıma Tanrıların Yiyeceği ismini verdi. Aztek ve Mayalar kakaoyu sadece içmekle kalmadı bir yandan da ticarette para yerine kullandı. Para yerine kakao kullanan Mayalar ve Aztekler çikolatanın sıvı halinin tadını çıkardı. Avrupa ülkeleri ise çocuk, genç, yaşlı herkesin vazgeçilmezi olan çikolatanın fark etti. 16. yüzyıldan bu yana hayatın her alanında olan bitter çikolata Kristof Kolomb’un keşif gezisinde görmesiyle ortaya çıktı. İspanyollar tarafından önce Avrupa’ya ardından dünyaya yayılan ilk çikolata 1876 yılında İngiltere’de üretildi. Ardından zaman içinde sütlü, fındıklı ve bitter türleri üretildi.

10 Ocak Dünya Bitter Çikolata Günü KUTLU OLSUN! 10 Ocak Bitter Çikolata Günü Nedir? Bitter Çikolata Günü Nasıl Ortaya Çıktı? - Resim : 1

BİTTER ÇİKOLATA FAYDALARI

-Acı-tatlı bir tada sahip bitter çikolata yeşil çaydan daha fazla antioksidan içerir.

-Kalp sağlığı ve kanseri önlemede etkili bir rol oynayan flavonoidler bitter çikolatayı ölçülü tüketildiğinde sağlıklı gıda yapar.

-Kakao yüzdesi düşük olan bitter çikolata daha fazla şeker ve sağlıksız yağ içerir.

-Yüzde 70-85 oranında kakao içeren 28 gram kadar bitter çikolata 170 kaloridir.

-Potasyum, fosfor, bakır, demir, çinko ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir.

-Antioksidanlara sahip olan bitter çikolata serbest radikalleri nötralize eder. Hücrelere ve dokulara hasar veren oksidatif stresi önler.

--Diyabet, kalp hastalıkları, Parkinson, Alzheimer, kanser gibi hastalıkları engeller.

10 Ocak Dünya Bitter Çikolata Günü KUTLU OLSUN! 10 Ocak Bitter Çikolata Günü Nedir? Bitter Çikolata Günü Nasıl Ortaya Çıktı? - Resim : 2