100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl etkinlinleri Kocaeli’de bayrak dağıtımı ile devam etti. Kentin idari amirleri vatandaşlara bayrak dağıttı

100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor!

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tam 100 yıl önce bugün Çankaya Köşkü’nde en yakın kurmaylarıyla birlikteyken tarihi kararını açıkladı: "Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz" Atatürk'ün Cumhuriyeti ilan etmesinin 100'üncü yılı yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Asırlık çınar Cumhuriyet etkinlikleri kapsamında Kocaeli Valiliği 'Her eve bir bayrak' kampanyası kapsamında İzmit Yürüyüş yolunda bayrak dağıttı. Etkinliğe Vali Yavuz'un yanı sıra Dz.Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, KBB Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Bozkurt, Vali Yardımcıları, İl Müdürler, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, İzmit İlçe Başkanı Halil Dokuzlar, parti yöneticileri ve idari amirler katıldı.

“KENDİSİNE BİÇİLEN DELİ GEMLEĞİNİ YIRTTI”

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını Coşkun, sevinç ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyeti ve bu eşsiz vatanı bize armağan eden tüm şehitlerimizi ama başta da milli mücadelemizin eşsiz komutanı, Kurtuluş Savaşımızın müthiş bir mücadele kazanılmasına vesile olan Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizin, silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Dünya üzerinde iki bin iki yüz yıllık devlet geleneği ve hür ve bağımsız yaşama iradesi ortaya koyan büyük Türk milleti kendisine biçilmiş deli gömleğini yırtmış, büyük bir fedakarlıkla bağımsızlık mücadelesini başarıya ulaştırmış ve bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurmuştur. Bu devlet yüz yıldır muasır medeniyet seviyesine ulaşma ve onu geçme sevdasıyla büyük bir mücadele ortaya koymuş bugün geldiği nokta itibariyle aziz Türk milletinin tarih boyunca iddiası olan küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve büyük adımlar atmıştır.

“SAKIN BU ÜLKEYE GELMETİ DENEMEYİN”

Bir kez daha diyoruz ki bakın bu ülkeye gelmeyi denemeyin. Sakın bir kez daha işgal girişimlerinde bulunmayın. Atatürk'ün de dediği gibi geldiği gibi gideceksiniz Ama her şeyinizi bu defa kaybedeceksiniz. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne uzanan kirli eller dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. Başta terör örgütleri olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kutlu yürüyüşüne engel olmak isteyen küresel güçler ve onların maşaları elbet mağlup olacaklardır. Bunda kesinlikle kararlıyız. Biz seksen beş milyon büyük bir milletiz. Ve gönül coğrafyamızla birlikte çok daha büyüğüz. O açıdan büyüklüğümüzün farkındayız. Çünkü biz hakkı, hukuku, adaleti haykıran, sömürmeyen, katletmeyen Güçlünün yanında değil, mazlumun ve mağdurun yanında yer alan adaleti ve hukuku savunan erdemli bir milletiz.

“TÜRK VE BAĞIMSIZ YAŞAYACAĞIZ”

Bugün dünyada gördüğünüz gibi dün gece özellikle Filistin'de yaşanan vahşeti alçaklığı hiçbir kelimede tarif edemem. Hele hele Medeni dünya diye tarif edenlerin bu ölüme ve vahşete alkış tutmasını ve hatta desteklemesini, nefretle kınıyorum. Insanlık vicdanı büyük bir imtihanla baş başadır. Biz Filistinliler Müslüman olmasa da aynı tepkiyi verirdik. Bizim tepkimiz inanç tepkisi olmaktan çok insanlık vicdani tepkisidir. Bütün insanlığı dünyada meydana gelen haksızlık hukuklara karşı aynı duruşu bekliyoruz. Bunları şunun için söylüyorum. Yüz yıl önce bu topraklara yaşatılan acıları unutmadık. Unutmayacağız. Ve bir kez daha Aynı hataları tekrar etmeyeceğiz. Tür ve bağımsız yaşayacağız.

“BAYRAĞIMIZ NAMUSUMUZDUR”

O yüzden valiliğimiz süresince dört yıldır her defasında bütün bayramlarda bayrak hassasiyetini ortaya koyuyoruz. Çünkü ay yıldızlı al bayrağımız şerefimizdir. Namusumuzdur. Bağımsızlığımızın sembolüdür. O yüzden Küçücük evlatlarımızın zihninde ay yıldızlı al bayrağımız yer almalı. Çünkü bu bayrak şehitlerimizin tertemiz kanlarıyla sulanmış ve öyle ortaya çıkmıştır. Işte bu bayrak ve vatan sevgisiyle inşallah bu ikinci yüzyılı Türkiye yüzyılı yapacak vizyonla daha küresel bir güç dünyada oluşturacağız ve hakkı hukuku tesis edeceğiz. Bir kez daha Cumhuriyet Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyorum. Nice yüz yıllara diliyorum” dedi.

100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 1 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 2 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 3 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 4 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 5 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 6 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 7 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 8 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 9 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 10 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 11 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 12 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 13 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 14 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 15 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 16 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 17 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 18 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 19 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 20 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 21 100’üncü yıl bayraklarla kutlanıyor! - Resim : 22

Kaynak: HABER MERKEZİ