100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni

Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında konuşma gerçekleştiren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aynı kararlılıkla var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tam 100 yıl önce bugün Cumhuriyeti ilan etti. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kent genelinde büyük bir coşku ile kutlanıyor. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100'üncü yıldönümü kutlama programı kapsamında ilk olarak Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda tebrikleri kabul etti. Tebrik kabul töreninin ardından Kocaeli Valiliği B Kapısı önünde geçit töreni organize edildi.

KALABALIK TÖREN

Geçit törenine Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz ve Sami Çakır, Deniz Eğitim- Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Mehmet Savaş Eser, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli birim müdürleri, Vali Yardımcıları, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve şehit babası Şaban Arlı, daire müdürleri, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, BBP İl Başkanı Kaan Şengil, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Aslan, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, gaziler ile şehit ve gazi yakınları öğrenciler ile davetliler katıldı.

ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU

Geçit töreni Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın ve KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın askeri araç ile vatandaşı selamlaması ile başladı. Garnizon Komutanlığı Bandosu tarafından İstiklal Marşı’nın çalınması ile devam eden etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 1

“ADINI ALTIN HARFLERLE YAZMIŞTIR”

Daha sonra kürsüye Vali Yavuz çıktı. Vali Yavuz konuşmasında “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük bir gurur heyecan ile kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazi ve şehitlerimizi şükranla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürdüğü milli mücadele sonrasında kurulmuştur. Tüm dünyanın gıpta ile baktığı Türkiye Cumhuriyeti devlerimizi tarihi eskiye dayanan dünyaya yön veren aziz Türk milletinin onur kaynağıdır. Türk Milleti nice başarılara imza atmış, çağ açıp çağ kapatmış, tarihe adını altın harflerle yazdırmış bir millettir.

“İZMİT HALKINA HER TÜRLÜ EZİYET YAPILDI”

Bizim de yaşadığımız dönüm noktaları vardır. 1071’de başlayan diriliş ve kıyam önemli bir dönüm noktası olmuştur. Müslümanlara ve insanlığa ışık olmuştur. Dünyada son evrensel Osmanlı İmparatorluğu sanayi devrimi gibi bazı gelişmeleri kaçırması sonunu hazırlamış ve hasta adam ile dünya savaşına girmiştir. Türk milleti bu duruma kayıtsız kalmadı. Türk benliği böyle bir durumu kaldıramazdı. Kocaeli işgalcilerin hareket noktası olmuş ve işgal edilmiştir. Osmanlı döneminin önemli dokuma fabrikası olan Çuhane fabrikası İngilizler tarafından bombalanmış ve İngilizler İzmit halkına her türlü eziyeti yapmıştır. Bizim hafızamızdan silinmeyecek olaylar mevcuttur. Önce diriliş, başlamıştır. Ya istiklal ya da ölüm parolası ile azizi milletimizin istikla yürüyüşü hızlanmıştı. Zafer Türk milletinin olmuştur.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE AYNI KARARLILIKLA...”

Bundan 100 yıl önce ağır bedeller ödeyerek, gerçekten çok zor şartlar altında kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni, bugün de Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği esaslar ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için aynı kararlılıkla, var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye yüzyılını inşa etmek için çalışmaktayız. Türkiye Yüzyılı huzurun, istikbalin, gücün, değerlerin bilimin verimliliğin ve şefkatin yüzyılıdır. Bugün Türkiye dünya ile rekabet edebilecek bir alt yapıya sahiptir. Bizle kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Köklü bir medeniyetin liderliğini yapan bir milletiz” dedi.

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 2

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 3

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 4

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 5

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 6

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 7

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 8

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 9

100'üncü yılda yüzyılın geçit töreni - Resim : 10