13 HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA: Evde Bakım Maaşı Bayramdan Önce Yatacak Mı? Haziran Ayı Evde Bakım Aylığı Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı'na sayılı gün kala evde bakım aylığı alan vatandaşlar ödemelerin yapılacağı tarihi merak etti. Her ayın 15'inde yapılan evde bakım maaşı ödemeleri için gözler haziran ayına çevrildi. Peki, evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? Haziran ayı evde bakım aylığı ne zaman yatacak? İşte 13 Haziran evde bakım maaşı yatan iller..

13 HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA: Evde Bakım Maaşı Bayramdan Önce Yatacak Mı? Haziran Ayı Evde Bakım Aylığı Ne Zaman Yatacak?

13 Haziran evde bakım maaşı yatan iller belli oldu. Devlet yardımından faydalanan çok sayıda vatandaş evde bakım parası yatan iller sorgularını hızlandırdı. Bu yıl Kurban Bayramı'nın 16-17-18-19 Haziran günlerinde kutlanacak olmasıyla gözler evde bakım maaşı ödemelerine çevrildi. Her ayın 15'inde ödeme alan hak sahipleri haziran ayı ödeme tarihini merak etti. Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'a denk gelmesiyle evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı sorgulandı. Peki, evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? Haziran ayı evde bakım aylığı ne zaman yatacak? İşte merak edilenler..

EVDE BAKIM MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Bu yıl Kurban Bayramı arife günü 15 Haziran Cumartesi gününe denk geldi. 1. günü 16 Haziran Pazar günü olan Kurban Bayramı 17-18-19 Haziran günleri kutlanacak. Kurban Bayramı nedeniyle evde bakım maaşlarının ödeme tarihlerinde değişiklik olup olmadığı merak edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen evde bakım maaşı için gözler haziran ayı ödemelerine çevrildi.

HAZİRAN AYI EVDE BAKIM AYLIĞI NE ZAMAN YATACAK?

Her ayın 15'inde hesaplara geçen evde bakım maaşı ödemeleri bu ay Kurban Bayramı nedeniyle erken yatacağı tahmin ediliyor. 16 Haziran Pazar günü start alacak olan Kurban Bayramı nedeniyle her ayın 15'inde yapılan evde bakım aylığı ödemeleri 14 Haziran Cuma günü hesaplara geçeceği düşünülüyor. 13 Haziran evde bakım maaşı alan iller ödemeleri farklı tarihlerde yapılıyor. Evde bakım maaşı sorgulama e-Devlet üzerinden ya da BAKIYE yazıp 4747'ye SMS gönderilerek öğreniliyor.

Kaynak: Şermin Temur