‘13’te 13 diyenler hayal görüyorlar’

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına katılarak samimi açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli’de “13’te 13 diyenler hayal görüyorlar” dedi.

‘13’te 13 diyenler hayal görüyorlar’

Kocaeli’nin en çok izlenen kanalı Nokta TV konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın hazırlayıp sunduğu Kent Meydanı programına konuk olan CHP İl Başkanı Bülent Sarı kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“HÜRRİYET KARARINI VERECEKTİR”

Yerel seçimlerde İzmit için adı geçen isimler hakkında konuşan İl Başkanı Sarı, “Adı geçen herkes değerli. Fatma hanımın da ailesi var, danışacağı insanlar var. Kendisi ‘İzmit ya da Büyükşehir’ kararını kısa sürede verecektir. Aday olmak için Fatma hanımın aday olup olmayacağını beklememek lazım.

“BU BİR YARIŞ, MÜRACAAT ETSİNLER”

Mesela Emre Andız aday adayı olmak istedi. Güzel bir adaylık başvurusu yaptı, onu tebrik ediyorum. Aday adayı olmak isteyenler Fatma hanımı beklememeliler. Bu bir yarıştır, müracaat etmeliler” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’İ ALACAĞIZ…”

İkitdar partisinin ‘13’te 13 yapacağız, İzmit bizim için bir yol kazasıydı’ söylemine yanıt veren Bülent Sarı, “Yol kazası diyorlar ama halen o kazadan çıkamadılar. Sahadaki aldığımız enerji ve veriler karşılığında Büyükşehir’i alacağız. 12 ilçede de iddialı olmayı hedefliyoruz.

“KAZANABİLECEK GÜCÜMÜZ VAR”

Az bir oyla kaçırdığımız Derince, Karamürsel, Darıca ve Gölcük var. 4 ilçeyi de İYİ Parti’ye vermiştik. Körfez bizim için lokomotif bir ilçe. Baktığımız zaman Başiskele ve Kartepe’de bir ivme yakaladık. Her ilçede önemli çalışmalarımız var. CHP’nin şu an tüm ilçelerde kazanabilecek bir gücü var. Kocaeli’de13’te 13 diyenler hayal görüyorlar” ifade etti.

BÜYÜKAKIN’IN DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Tahir Büyükakın’ın geride bıraktığı dönemi değerlendiren Sarı, “Büyükakın hayal satmakta en başarılı belediye başkanı. Büyükşehir belediye başkanı büyük hayaller satıyor. Açmadığı yerlerin lansmanını yapıyor. 4,5 yılda ciddi paralar harcandı. Baktığınız zaman tek bir proje olarak 29 Ekim’de teleferiği açacağız dedi. Aralık oldu hala açılmadı.

“DÜNYANIN EN TEHLİKELİ FABRİKASI…”

Vizyon projesi dediği teleferikte gelişme yok. Onun dibine haddehaneye izin veriyor. Turizm kenti ilan ettiği yere dünyanın en tehlikeli fabrikasına ruhsat veriyor. Ulaşım problemi hala çözülmedi. Kocaeli’de deprem için ne yaptık? Şu ana kadar sadece bina tespitleri ile ilgili çalışmamı yapmamız gerekirdi. Hiçbir şey yapılmadı.

“ÇAMURLARI KÖYE DÖKÜYORLAR”

Kendileri denizi kirletiyorlar sonra dip çamuru temizliği yapıyorlar. Çamurları naylon kağıdın üzerine koyup İzmit’in bir köyüne döküyorlar. Yaptıkları çalışmalar tutarsız. Marmara Denizi’nde gemilerde kimyasal sızıntılar tespit ediyolar. Ama kesilen cezaların bir tanesi tahsil edilmemiş. Bunlar sayıştay raporlarında var. Bizim belediyeler bunları yapsa kayyum atanır” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ