14 GÜNLÜK MAAŞ FARKI HESAPLAMA ROBOTU: Temmuz Maaş Farkı Ne Zaman Yatar? 15 Günlük Temmuz Ayı Maaş Farkı Hesaplama 2024

3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK enflasyon rakamları ardından memur ve emekli maaş zammı netleşti. Aylık 1,64 yıllık 71,6 olan enflasyon oranı ardından gözler maaş farklarına çevrildi. Peki, 14 günlük maaş farkı nasıl hesaplanır? İşte 14 günlük maaş farkı hesaplama robotu..

14 GÜNLÜK MAAŞ FARKI HESAPLAMA ROBOTU: Temmuz Maaş Farkı Ne Zaman Yatar? 15 Günlük Temmuz Ayı Maaş Farkı Hesaplama 2024

Milyonların kaderini belirleyecek gün geldi çattı. Her yıl 2 kez zamlanan emekli ve memur maaş zamları ardından 15 günlük maaş farkı hesaplama robotu devreye girdi. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK haziran ayı enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 71,6 oldu. Memur ve emekliler için belirleyici olan 6 aylık enflasyon farkı 24,73 oldu. Zamların ardından temmuz maaş farkı hesaplandı. Peki, 14 günlük maaş farkı nasıl hesaplanır? 2024 temmuz maaş farkı ne zaman yatar? İşte maaş farkı hesabı..

15 GÜNLÜK MAAŞ FARKI HESAPLAMA ROBOTU

Milyonlarca emeklinin hanesine yüzde 19.31, memurlara ise yüzde 23,7 zam verildi. Temmuz emekli ve memur maaş zamlarının belli olmasıyla gözler bu kez maaş farklarına çevrildi. Memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15'inden itibaren yatırılırken yeni maaşların ardından maaş farkı ödemelerine odaklanıldı. 15 Temmuz 15 Ağustos arası dönemde yeni maaşlar işlendiği için Temmuz ayının 14 gününe ilişkin maaş farkı ödemesi yapılması bekleniyor.

TEMMUZ MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATAR?

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ödemesi maaş ödeme tarihi olan 15 Temmuz'da yapılacağı düşünülüyor. Temmuz ayı maaş farklarının ayın 15'inde yapılmaması durumunda ödemelerin ay sonuna kadar yapılacağı düşünülüyor. Her yıl Ocak ve Temmuz ayında oluşan maaş farkları için ödeme günü belirleniyor. 15 günlük memur ve emekli maaş farkları banka, PTT şubelerinden ya da ATM'lerden çekilebiliyor.

Kaynak: Şermin Temur