15 GÜNLÜK MAAŞ FARKI ÖDEME TARİHİ: Maaş Farkları Ne Zaman Yatar? Memur - Memur Emekli Temmuz 15 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar?

Temmuz memur maaş zammı öğrenen çalışanlar gözlerini maaş farklarına çevirdi. Yılın ikinci yarısında geçerli olacak memur ve memur emekli maaşlarında geçerli olan maaş farkı enflasyona göre belirlendi. Peki, maaş farkları ne zaman yatar? 15 günlük maaş farkı ne kadar? İşte yanıtı..

15 GÜNLÜK MAAŞ FARKI ÖDEME TARİHİ: Maaş Farkları Ne Zaman Yatar? Memur - Memur Emekli Temmuz 15 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar?

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği memur maaş zammı belli oldu. Yılın ikinci yarısında geçerli olacak maaş zamları memur ve memur emeklilerine farkla birlikte yatacak. 2024 temmuz ayının 15'ine sayılı gün kala bir yandan temmuz zamları beklenirken bir yandan da maaş farklı araştırıldı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı orana ek maaş farkı yatacak. Peki, maaş farkı ne zaman yatar? 15 günlük maaş farkı ne kadar? İşte merak edilen 15 günlük maaş farkı hesaplama tablosu..

MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATAR?

Memur ve memur emeklilerine verilecek maaş farkları ne zaman yatar ay sonuna kadar hesaplara geçmiş olacak. Asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere birçok kalemi doğrudan etkileyen enflasyon rakamları belli oldu. Aylık 1,64 yıllık ise 71,60 olarak açıklanan TÜİK haziran ayı enflasyon oranı memur ve memur emeklilerine yüzde 19,31 olarak yansıtıldı. 6 aylık enflasyon rakamı yüzde 24,73 olarak hesaplandı.

15 GÜNLÜK MAAŞ FARKI NE KADAR?

15 günlük maaş farkı 15 Temmuz ile 15 Ağustos arasında yeni maaşlar işlendiği için ay sonuna kadar yatırılacak. Memur ve memur emeklisi maaşlarına yansıtılacak olan zam oranı toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının toplamı üzerinden hesaplanıyor. Memur ve memur emeklileri yüzde 19,31 oranında zam alacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 19,31 olarak yatırılacak.

Kaynak: Şermin Temur