15 GÜNLÜK MEMUR MAAŞ FARKI ÖDEME TARİHİ 2024: Memurun 15 Günlük Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

Her ayın 15'i maaşlarını alan memurlar temmuz zamlı ödemelere kavuştu. Temmuz zammında hanesine yüzde 19,31 zam yazılan memurlar zam farklarına odaklandı. Peki, memur emeklisi maaş farkları ne zaman yatacak? Memurun 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? İşte yanıtı..

15 GÜNLÜK MEMUR MAAŞ FARKI ÖDEME TARİHİ 2024: Memurun 15 Günlük Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK enflasyon oranı ardından memur ve emeklilerin yeni zamları belli oldu. Temmuz ayında hanelerine yüzde 19,31 zam yazılan memurlar zamlı maaşlarını aldı. Her ayın 15'inde maaşlarını alan memurlar bu ay temmuz zamlı maaş farklarını beklemeye başladı. Kamu personelleri zamlı maaş farklarının yatacağı tarihi beklemeye başladı. Peki, memur emeklisi maaş farkları ne zaman yatacak? İşte 15 günlük memur maaş farkı ödeme tarihi..

15 GÜNLÜK MEMUR MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Memurun 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak ödemelerin temmuz ayı sonuna kadar yatırılması bekleniyor. 15 Temmuz'da maaş alan memurlara maaş farkları ödenmedi. Memurlar ve memur emeklileri 2024’ün ikinci 6 ayında toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 10 zam alacak. 2024 ocak-haziran dönemini kapsayan 6 aylık enflasyonun yüzde 15’i geçmesi halinde geçen tutar enflasyon farkı olarak ödenecek. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte halihazırda görevlerine devam eden memurların temmuz zammı yıl sonuna kadar yüzde 19.31 olarak yatırılacak.

Kaynak: Şermin Temur