Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

15 Temmuz’a katıldı iktidarı bombaladı “Terör örgütünün beslenmesi ile ilgili uyarmıştık”

5 yıl aradan sonra 15 Temmuz anma törenine katılan CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hiçbir şekilde darbenin her türlüsüne karşıyız. Terör örgütlerinin beslenmesi, büyütülmesi devlete yerleştirilmesi ile ilgili uyarmıştık” dedi.

5 yıl aradan sonra

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen ve 246 vatandaşımızın hayatını kaybettiği darbe kalkışmasının 8. yıldönümü anma etkinlikleri, SEKA Park Uçurtma Tepesi’nde yapıldı. Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER tarafından organize edilen anma etkinlikleri, ‘Vatana can verenler’ temasıyla gerçekleştirildi. Akşam saat 21.00 sularında başlayan etkinlikte Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Sahne gösterilerinin yer aldığı etkinlikte protokol, vatandaşa seslendi. Son olarak 2019 yılında 15 Temmuz anma törenine katılan Fatma Kaplan Hürriyet, 5 yıl aranın ardından bir kez daha etkinliğe katıldı. Başkan Hürriyet 5 yıl önce katıldığı etkinlikte yapılan konuşmalara tepki göstererek alanı terk etmişti.

“KIYMETLİ BİR MÜCADELEYDİ”

5 yıl sonra yeniden 15 Temmuz anmasına katılan Başkan Hürriyet, Nokta TV mikrofonlarına konuştu. Hürriyet konuşmasında, “Darbelere karşı cesurca sokağa çıkmış, vatan bölünmesin diye şehit olmuşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten kıymetli bir mücadeleydi. Ders de alınması gereken işlerden biriydi. Geçmiş dönemde ne söylediysek bugün ve yarın için de söylemeye devam edeceğiz. Bugünün siyaseti olmaz. Siyasete alet edilmemesi için uyarıyoruz. Bu uğurda siyasi görüşü ne olursa olsun canını veren insanlar var. Herkesin amacı vatan ve millet. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın bize bıraktığı mücadele mesajı çok önemliydi. Onlara saygımız gereği ile siyaset üstü bakmamız gerekiyor.

“UYARILARIMIZ DİNLENMEDİ”

Gazilerimize şükran borçluyuz. Hiçbir şekilde darbenin her türlüsüne karşıyız. Terör örgütlerinin beslenmesi, büyütülmesi devlete yerleştirilmesi ile ilgili uyarmıştık. FETÖ Terör örgütü olmadan önce uyarmıştık. Ama ne yazık ki uyarılarımız dinlenmedi ve hain darbe girişimi gerçekleşti. Hepimizin geçmişten ders alarak geleceğe yönelik doğru politikalar kurması gerekiyor. Bu işin siyasete alet edilmemesi gerekiyor. 2019 yılında ilk 15 Temmuz törenine katılmıştım.

“HALKIMIZ KAVGADAN YORULDU”

Bu işi siyasi görmeden törene katılmıştık ama törenlerde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret edilmişti. Tepki koymuştuk. Kimsenin hakaret etme hakkı yok demiştik. BU dönem farklı bir dönem. Genel Merkezimiz de daha uzlaşması adımlar atıyor. Halkımız kavgadan gürültüden yoruldu. Halkımız iktidarın da muhalefetin de birlikte olmasını bekliyoruz. Böyle günler milli birliğin daha fazla olması gerekiyor. Bu ikinci dönemde başkan yardımlarımız meclis üyelerimiz ile birlikte geldik” ifadelerini kullandı.