Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ÖDEME TARİHİ 2024: Evlilik Kredisi Ödemeler Başladı Mı? e-Devlet 150 Bin TL Evlilik Kredisi Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evlilik kredisi son dakika açıklaması geldi. 9038 çiftin başvuru yaptığı 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları paylaşıldı. Evlilik kredisi başvuru yapan çiftler krediyi ne zaman alacaklarını sorguladı. Peki, evlilik kredisi nasıl alınır? 150 bin TL evlilik kredisi ödeme başladı mı? İşte yanıtı..

Aile ve Sosyal Hizmetler

Evlenecek olan çiftlerin gündeminde ilk sırada yer alan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ödeme tarihi beklenmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş son dakika açıklamasıyla evlilik kredisi başvuru şartları duyuruldu. Evlilik hazırlığı yapan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği evlilik kredisi başvuru alınmaya başladı. Başvuru yapan çiftlerin ödemeleri alacağı gün belli oldu. Peki, evlilik kredisi nasıl alınır? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ödemeleri başladı mı? İşte e-Devlet 150 bin TL evlilik kredisi başvuru ekranı..

EVLİLİK KREDİSİ ÖDEME BAŞLADI MI?

Evlilik kredisi ödemelerinin başladığını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Deprem bölgesinde pilot olarak hayata geçirilen fona şimdiye kadar 9 bin 38 çift başvurdu. Projeye Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan başladık. Başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Başvuruları onaylanan 2283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimizin ödemeleri 21 Mayıs itibarıyla başlıyor” dedi.

150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

-Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak

-Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak

-Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak

-Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek

-Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

E-DEVLET 150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN