16 MİLYON EMEKLİNİN GÖZÜ KULAĞI EK ZAMDA: Emekliye Ek Zam Var Mı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Açıkladı! Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Yapılacak Mı?

Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisinin ana gündemi ek zam gelişmeleri oldu. Asgari ücrete temmuz zammı yapılmayacağını açıklayan hükümet yetkilileri emekli maaşına odaklandı. Gündemde yer alan emekli maaşları ek zam tablosu araştırıldı. Peki, emekliye ek zam var mı? Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı? İşte yanıtı..

16 MİLYON EMEKLİNİN GÖZÜ KULAĞI EK ZAMDA: Emekliye Ek Zam Var Mı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Açıkladı! Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Yapılacak Mı?

Emekli maaşına ek zam gelişmeleri milyonlarca emeklinin gündeminde ilk sırada yer aldı. Emekli maaşına ek zam yapılıp yapılmayacağı yönünde araştırmalar yapan vatandaşlara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz günlerde temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaşlarına da değindi. "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak 16 milyon emeklimiz var" dedi. Peki, emekliye ek zam var mı? Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı? İşte merak edilenler..

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM VAR MI?

Katıldığı canlı yayında emekli maaşı ek zam, emekli maaşına ek zam açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz. Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak. 16 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde de umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var" diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz" demişti. Hükümet kanadından emekli maaşı sinyalleri peş peşe gelse de henüz emekli maaşlarına ek zam ya da seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı belli değil. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer alacak.