16 terör eyleminin talimatını veren terörist etkisiz hale getirildi

16 terör saldırısının talimatını vererek bu eylemlere bizzat katılan "Bervar" kod adlı "Gürz-7" operasyonunda etkisiz hale getirildi.

16 terör eyleminin talimatını veren terörist etkisiz hale getirildi

29 kişinin şehit düştüğü ve 16 terör eylemin talimatını veren terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'nın Doğubayazıt kırsalında düzenlenen "Gürz-7" operasyonunda kırmızı kategoride aranan "Bervar" kod adlı terörist Seyran Çomak'ın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yerlikaya, operasyonda, 29 şehit verilen 16 eylemin talimatını vererek bu eylemlere bizzat katılan ve kırmızı kategoride aranan bölücü terör örgütünün sözde Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu "Bervar" kod adlı terörist Seyran Çomak'ın etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan Çomak'ın, 2016 ile 2021 arasında 16 eylemin talimatını verdiği ve bizzat katıldığı eylemlerde, 1'i sivil 28'i güvenlik görevlisi olmak üzere 29 kişinin şehit edildiği bilgisini paylaştı. Yerlikaya, bu eylemlerde, 72 güvenlik görevlisi ile 2 sivilin yaralandığını belirtti.

Kaynak: Son Dakika