Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

165 ton patlayıcı… İsrail sınır tanımadı

İsrail’in önceki gün Lübnan’ın başkenti Beyrut’un  güneyine düzenlediği saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a paylaştığı ait detaylar doğrulandı

İsrail’in önceki gün Lübnan’ın

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut başta olmak üzere ülkenin güneyi ve doğusuna yönelik saldırılarını sürdürürken, Cuma günü gerçekleştirdiği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın da öldüğü doğrulandı. İsrail basını, saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve kızı Zeynep’in de öldürüldüğünü yazmış, ancak doğrulama gelmemişti.

İsrail, Cuma günü Lübnan’ın başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiyeh semtinde Hizbullah’ın ana karargâhını hedef alan bir dizi saldırıda bulunmuştu. İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh’teki sivil binalara, altında Hizbullah’a ait silahlar bulunduğu iddiasıyla saldırıldığını açıklamıştı.

85 FÜZE 80 TON PATLAYICI

Hizbullah’a ait olduğu öne sürülen 140 hedefin vurulduğu ifade edilen açıklamada, “Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bulunduğu yere her biri yaklaşık 1 ton olmak üzere 85 füzeyle yaklaşık 80 ton patlayıcı atıldığı” kaydedildi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de, ordunun Nasrallah ve Hizbullah karargâhını vurma planını uzun hazırlıklardan sonra hayata geçirdiğini ifade etti, “Doğru zamanda ve çok hassas bir şekilde yapıldı. Alet çantamızdaki son şey bu değil. İleri gitmek adına daha fazla kabiliyetimiz var” dedi.

72 saatlik kanlı plan 80 ton bomba, cinayet çetesi sınır tanımadı

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABD'nin Florida eyaletinde kategori 4
Sıradaki Haber ABD’yi Helene Kasırgası vurdu: Onlarca ölü var!