Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

17 Kasım Cuma Hutbesi Diyanet: Bugünkü Cuma Hutbesi Tam Metni Oku

Cuma gününün gelişiyle Müslümanlar için önemli olan Cuma hutbesi araştırılmaya başladı. 17 Kasım Cuma hutbesi inceleyen vatandaşlar bugün okuyabilecekleri duaları araştırdı. Cuma gününün kudretine inanan vatandaşlar Cuma hutbesini okumaya koyuldu. İşte 17 Kasım Cuma Hutbesi metni ve bugün okunabilecek dualar..

Cuma gününün gelişiyle Müslümanlar

Diyanet İşleri Başkanlığı 17 Kasım Cuma günü okunacak Cuma hutbesini yayınladı. Cuma gününün kudretine inanan Müslümanlar bugün okuyabilecekleri duaları inceledi. 17 Kasım Cuma günü aramalarında yer alan cuma hutbesi duaları incelendi. 17 Kasım bugünkü Cuma hutbesi merak eden vatandaşlar tam metni okumaya koyuldu. Cuma gününü idrak etmeyi ve birlik beraberlik ruhunu pekiştiren Cuma Hutbesi Diyanet ile Müslümanlar bilinçlendi. Dini bilgiler konusunda farkındalıkları olan vatandaşlar için son detaylar geldi. İşte 17 Kasım Cuma Hutbesi ve cuma hutbesi duaları..

17 KASIM CUMA HUTBESİ METNİ

Yüce dinimiz İslam; iman, ibadet ve güzel ahlakı emreder. İslam, kökleri iman, gövdesi ibadet, meyvesi de güzel ahlak olan bir ağaç gibidir. Ağaç, kökü, gövdesi ve meyvesiyle anlamlı, değerli ve faydalı olduğu gibi mümin de imanı, ibadeti ve güzel ahlakıyla kâmil bir insan, olgun bir Müslüman, faydalı bir kişi olur. İman; Allah’ın varlığına ve birliğine, O’nun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kaza ve kaderin Allah’tan olduğuna inanmaktır. Peygamber Efendimiz bize tebliğ ettiği tüm hakikatleri dilimizle ikrar, kalbimizle tasdik etmektir. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: “İnsanlar, denenip imtihan edilmeden, sadece ‘İman ettik’ demekle bırakılacaklarını mı sanıyorlar?”

Bu ayet-i kerime “İman ettim” demenin yeterli olmadığını bizlere haber vermektedir. Zira iman, sadece kul ile Allah arasında kalan bir bağ değildir. Hayattan soyutlanıp zihinlere mahkûm edilmiş kuru bir sözden de ibaret değildir. İman, yaratılış gayemize uygun hareket etmektir. Sorumluluklarımızı yerine getirmek için gayret göstermektir. Etrafımızda olup bitenlere karşı duyarlı olmaktır. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan bütün insanların dertleriyle dertlenmek, acılarını yüreğimizde hissetmektir. İmanımızın hayatımızdaki tezahürü ibadetlerdir. İbadetler; bizleri Rabbimizin rızasına ulaştıran söz ve davranışlardır. Yüce Rabbimizin verdiği nimetlere karşı şükrümüzün ifadesidir.

İbadetlerimiz olmadan, imanımız tam anlamıyla hayatımıza yön veremez. “Benim kalbim temiz!” demekle kalbimiz temiz olmaz. Haftanın bir gününe, yılın bir ayına hapsedilen ibadetler, bizlere dünya ve ve ahiret saadeti getiremez. Yüce Rabbimiz, “Erkek ya da kadın, kim mümin olarak salih amel işlerse, elbette ona huzurlu bir hayat yaşatacağız ve onların mükâfatlarını yaptıklarına karşılık olarak en güzeliyle vereceğiz” buyurmuştur. Geçmiş ve gelecek günahları affedilmiş olmasına rağmen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa en zor şartlarda dahi ibadetlerini asla terk etmemiştir.

17 KASIM CUMA HUTBESİ DUALARI

Cuma hutbesi duaları şöyle; “Allah’ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım.”

“Lanetlik şeytandan Ulu Allah’a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınırsız derecede cömerttir.”

“Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O’ nu överler. Ey iman edenler! Siz de O’nu övün ve O’na salât ve selam edin, O’na gönülden teslim olun.”

“Allah’ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım.”