18 Ekim 2023 Çarşamba Kocaeli hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre Kocaeli ve Türkiye’nin çoğu bölgesinde hava durumu mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

18 Ekim 2023 Çarşamba Kocaeli hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin büyük bölümünün parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geç bekleniyor. Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara’nın Doğusu, Akdeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ’DE HAVA NASIL OLACAK

18 Ekim Çarşamba günü Kocaeli’de sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre hava sıcaklığının en yüksek 17, en düşük ise 15 derece olması beklenirken, nem oranının en yüksek yüzde 94, en düşük ise yüzde 82 olacağı meteoroloji tarafından açıklandı. Kocaeli'de rüzgarın kuzeydoğu yönünden 14 kilometre hızla esmesi tahmin ediliyor.

VALİLİK FIRTINAYA KARŞI UYARMIŞTI

Kocaeli Valiliği ise sağanak yağışa karşı dikkatli olunması yönünde dün akşam saatlerinde uyarıda bulunmuştu. Valilik tarafından yapılan açıklamada; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; 18.10.2023 Çarşamba günü 05.00 ile 21.00 saatleri arasında İstanbul ile kuzey kesimleri başta olmak üzere Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar beklenmektedir. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanılmıştı.