Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

187 savunma işçisi emekli oldu

Harb-İş Sendikası üyesi 187 savunma işçisi emekliye ayrıldı. Gölcük Şubesi’nde düzenlenen törende konuşan Akçer, “Savunma sektörünün bilinmeyen kahramanlarının hak ettikleri değer için mücadele edeceğiz” dedi.

Harb-İş Sendikası üyesi 187

Harb-İş Sendikası’ndan 2024 yılında emekli olan 187 savunma işçisi için emeklilik töreni düzenlendi. Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şubesi’nde gerçekleşen törende üyelere teşekkür plaketleri takdim edildi. Törene Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, sendika yöneticileri ve emekliye ayrılan isimler katıldı.

AKÇER: KAZANÇLARI YETERLİ DEĞİL

Emeklilik töreninde konuşan Türk Harb- İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, “Askeri iş yerlerinde çalışan arkadaşlarımızın emkliliği tercih etmesinin nedeni kazançlarının yeterli olmaması. EYT ile de beraber bu sayı 187’yi buldu.

“HAK ETTİKLERİ DEĞERİ ALAMIYORLAR”

Emekliliğe ayrılan arkadaşlarımız askeri iş yerlerinde 1,5-2 katı daha fazla ücretle çalışmaya devam edecekler. Çok zor şartlar altında çalışan arkadaşlarımız maalesef hak ettikleri değeri alamıyorlar.

“EYLEMLERİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Harb- İş Sendikası olarak zaten hak ettiğimiz değerler için eylemler yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. En çok emekliye ayrılan arkadaşımız Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan.

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Türkiye’de tek deniz altı imalatını yapıyorlar. Ama değer görmüyorlar. Emekliye ayrılan arkadaşlarımıza yeni yaşamlarında güzel günler diliyorum. Savunma sektörünün bilinmeyen kahramanlarının hak ettikleri değer için mücadele edeceğiz” dedi.

Emekliye ayrılan Harb-İş üyesi işçilerin komutanlıklara göre dağılımı ise şöyle: Gölcük Tersane Komutanlığı (141), Ulaşlı Depo Komutanlığı (7), Gölcük Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı (6), Gölcük Deniz İkmal Merkezi Komutanlığı (2), Karaaraçları Bakım Merkezi Komutanlığı (16), Ereğli Onarım Destek Komutanlığı (4), Karadeniz Bölge Komutanlığı (1), Ereğli Deniz İstihkam Bölge Komutanlığı (1), Altınova Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı (5), Kartepe Mühimmat Bakım ve Ana Depo Komutanlığı (4).

İŞTE EMEKLİ OLANLAR TAM LİSTE: