Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2 aydır tartışılan imar maddesi!

Gebze Osmanyılmaz Mahallesinde bulunan bir ada parseldeki imar değişikliği 2 aydır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında tartışılıyor. Millet İttifakı meclis üyeleri imar değişikliğinde kamu yararı olmadığını iddia ederken Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri ise kamu yararı olduğunu ifade etti

Gebze Osmanyılmaz Mahallesinde bulunan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı  bugün Kocaeli Kongre merkezinde gerçekleşti. 83 gündem maddesinin görüşülerek karar bağlandığı meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. 

ANLAŞMAYA VARILAMAYAN İMAR MADDESİ

Meclis toplantısında Haziran ayı meclis toplantısında görüşülen ve sonuca varılamayan imar değişikliği maddesi bir kez daha gündeme geldi. Gebze Osmanyılmaz Mahallesi 2738 ada 6 No’lu, 2469 ada 4 No’lu, 2749 ada 7 No’lu, 2748 ada 2, 3, 4, 5 ve 7 No’lu parsellerin birleştirilerek konut imarından iş alanı imarına dönüştürülmesi maddesine CHP’li meclis üyeleri şerh koymuştu. İmar değişikli ile birleşen arazilerin arasında bulunan yollar araziye dahil edilecekti. Konu ile ilgili meclisin anlaşamaması üzerinde Başkan Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün de dinlenmesi için maddeyi bir sonraki meclise ertelemişti. 

“RUHSAT AŞAMASINDA BEKLİYOR”

Söz konusu madde bugün bir kez daha mecliste tartışıldı. İmar maddesi ile ilgili söz alan Zinnur Büyükgöz, “Bölgede metro istasyon çalışması var. Kamuya hizmet edecek ortak alan yok. Mal sahibi belediyemize müracat etmiş mevcut imar projesi üzerinden belgeleri vermiş durumda. Kamuya burada bir kullanım alanı elde etmek istedik. Mevcut imar planına göre binalarını otutturmuş. Biz arada kamuya ait imar yollarını kaldırarak bir blok alanını otoparka çeviriyoruz. Burada konut alanına kalan alanı belediyemiz parsel satın aldı. Burada anne kadın çocuk eğitim projesi alanı yapılacak. Bu plan tadilatını meclis kabul etmediği durumda bizde bekleyen proje kalacak. Bir AVM projesi değil. Yapılmak istenen çalışma ruhsat aşamasında belediyede bekliyor” dedi. 

Söz konusu madde oy çokluğu ile meclisten geçti

“İLAVE TERK YOK”

Madde ile ilgili söz alan CHP’li Orhan Tanış, “Bir ada toplulaştırması yapıyoruz. Yollar kalkıyor ve otopark olarak alınıyor. Buralara karşılık yol veriliyor. Vatandaşın ilave terki yok. Sadece kamuya ait yolları otopark olarak düzenliyoruz. Yan tarafta belediye hizmet alanı ile projenin alakası yok. Fonksiyon değişikliği yapıyoruz. 1 parsel hariç emsal gösterdiğimiz bir alan yok” dedi. Söz alan CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “O otoparkı oradaki ticarethane sahibi dışında kullanabilecek vatandaş olabilir mi? Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz” dedi. İmar değişikliği ile ilgili soru soran Orhan Tanış, “Ada toplulaştırması ve ticaret alanı olması değer artışına neden oluyor. BU TALEBİ de belediye yapıyor. Vatandaşın talebi değil. BU yapılan plan tadilatı ile bir değer artışı oluyor mu olmuyor mu?” diye sordu. 

“ALACAĞIMIZIN MAKSİMUMUNU ALMIŞIZ”

Madde ile ilgili söz alam İmar Komisyonu Başkanı Sadullah Keleş, “Maksimum faydayı kamu ele geçiriyor. Bu durumda bir değer artışı var mı? Burada bir değer artışına vatandaş razı değilse ben bu kadar para ödeyeceksem toplulaştırmaya yapmaya gerek yok diyorsa biz kamu olarak bir şey elde etmemiş oluyoruz. Planın kamuya getirdiği faydaya baktığımızda plan kamuya fayda getiriyor. Altta bir şeyleri kötü düşünerek elimizde bir ikram tepsisi var. Biz burada kendi alacağımızın maksimumunu almış oluyoruz” dedi. 

“BELEDİYE OLARAK BİZ İSTİYORUZ”

Madde ile ilgili bir kez daha söz alan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Vatandaş gönüllü olarak böyle bir tadilat istemiyor. İdarenin yönlendirmesi ile istemiş durumda. Kendisi gönüllü olarak istemiyor. Hem istemediği bir şeyin karşılığında bir de para mı ödeyecek. Bu değişikliği belediye olarak biz istiyoruz. O istese ödesin” dedi.