Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

20-21 TEMMUZ 2024 HAVA DURUMU: Meteroloji 10 İle Sarı Kod Verdi! Sağanak Yağmurla Dolu Yağışı İçin Saat Verildi! Bu Hafta Sonu Yağmur Yağacak Mı?

Yaz sıcaklarının arşa çıktığı Türkiye’de bir damla yağmura hasret kaldık. 20 Temmuz Cumartesi gününe girişle birlikte sıcaklarla başı dertte olan vatandaşlar araştırmalara başladı. AKOM flaş uyarı az önce geldi. 10 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Peki, bu hafta sonu yağmur yağacak mı? İstanbul, İzmir, Ankara’ya ne zaman yağmur yağacak? İşte yanıtı..

Yaz sıcaklarının arşa çıktığı

Sıcaklıklarının iyice yükseldiği bugünlerde yağmurun yağıp yağmayacağı merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 Temmuz Cumartesi gününe ait hava durumu raporunu yayınladı. Yeni raporda 10 ile sarı kodlu uyarı geldi. 20 Temmuz Cumartesi gününün gelişiyle planlarını şekillendiren vatandaşlar sarı kodlu uyarı yapılan illere odaklandı. İstanbul’daki yüksek nem birkaç gün daha vatandaşların yakasını bırakmayacak. Peki, 20 Temmuz Cumartesi bugün yağmur var mı? Bu hafta sonu yağmur yağacak mı? İşte 20 Temmuz Cumartesi bölgelerde son durum..

BU HAFTA SONU YAĞMUR VAR MI?

Afet Koordinasyon Merkezi Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır için sarı kodlu uyarı yapıldı. 20 Temmuz Cumartesi günü Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Sarı kodlu uyarı yapılan illerde özellikle kuvvetli yağış ve dolu riski var. Sıcak hava dalgası hafta başına kadar etkisini artırmaya devam edecek. Yüksek nem oranları yüzde 50-95 ile ölçülecek.

20 TEMMUZ CUMARTESİ HAVA DURUMU

MARMARA: Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile İstanbul’un doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

EGE: İç kesimlerin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ: Öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Doğu Karadeniz ile Ordu, Tokat ve Samsun’da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu hava durumu hakim olacak. Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel kuvvetli olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.