2024 ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI: ÖSYM ALES Sınava Giriş Belgesi Nasıl Alınır? ALES Sınav Yeri Öğrenme

Türkiye'nin 81 ili, Lefkoşa ve Kırgızistan Bişkek’te yapılacak olan 2024 ALES/1 sınav giriş belgesi sorgulama ekranı açıldı. 28 Temmuz Pazar günü yapılacak olan ALES sınav giriş yeri öğrenme sorgulamaları başladı. Peki, ALES sınav yerleri açıklandı mı? ALES sınava giriş belgesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

2024 ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI: ÖSYM ALES Sınava Giriş Belgesi Nasıl Alınır? ALES Sınav Yeri Öğrenme

Eğitimlerine yüksek lisans boyutunda devam etmek isteyen adayların merakla beklediği ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı açıldı. ÖSYM son dakika duyurusunda ALES sınava giriş yerlerinin açıklandığı duyuruldu. 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında alınan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları ardından sınav yerleri öğrenildi. Bu yıl ikinci kez gerçekleşecek olan ALES'2 sınav yeri nasıl bakılır sizler için derledik. İşte ÖSYM ALES sınav yeri sorgulama ekranı..

ALES SINAV GİRİŞ YERİ NASIL BAKILIR?

ÖSYM ALES/2 sınavı 28 Temmuz 2024 Pazar günü gerçekleşecek. ÖSYM açıklamasında, "28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na 2024-ALES/2 başvuran adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır" denildi. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte öğrenebilecek. 28 Temmuz Pazar günü yapılacak olan 2024-ALES/2 sınavı saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş yapılamayacak.

2024 ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Şermin Temur