Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 asgari ücret için tarih netleşti! Masada hangi formüller var? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret görüşmelerinde zam pazarlıkları sürüyor. 2024 yılı asgari ücretin belirleneceği tarih ise netlik kazandı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu asgari ücrette kritik tarihi paylaştı!

Asgari ücret görüşmelerinde zam

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından zam görüşmeleri yapılmaya devam ediyor. 2024 yılı için belirlenecek asgari ücret kapsamında yeni tahminler de ortaya çıktı. 31 Aralık’tan önce açıklanması gereken asgari ücret hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu detayları paylaştı.

Eskiden uygulandığı gibi gelecek yıl için sadece 1 defa asgari ücrete zam yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda asgari ücrette ciddi bir zam beklentisi oluştu. Pandemi ve enflasyon gibi etkenler nedeniyle son yıllarda 6 ayda bir asgari ücret zammı uygulanmıştı.

2024 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milyonlarca vatandaş doğrudan ve dolayı olarak etkileyen asgari ücret zammında artık geri sayım baladı. Konu ile ilgili detayları paylaşan Akbaşoğlu, Cuma günü rakamın belli olabileceğini aktardır.

Asgari ücrette yapılan iki görüşme sonrasında üçüncü toplantı için geri sayım başladı. Bu Cuma itibariyle asgari ücret zammının belli olması bekleniyor. Masada görüşülen zam tekliflerine göre asgari ücretin en kadar olacağı konusu da tartışma yarattı.

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR?

Asgari ücrette bu yıl tek seferlik bir zam yapılması bekleniyor. Bu kapsamda beklentiler zam oranlarının yüzde 40 – 50 arasında olması yönünde. Eğer asgari ücrete bu tahminlere göre yüzde 40 oranında bir zam yapılırsa yeni asgari ücret 15 bin 962 TL olacak. Yüzde 50 oranında bir zam yapılması halinde asgari ücret 17 bin lirayı geçecek.

Gelecek yıl için sadece tek seferlik zam yapılmasının beklenmesi nedeniyle en makul senaryonun yüzde 50 oranında bir zam yapılması yönünde olduğu ifade ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak son toplantı ile yeni rakam belli olacak. Bu hafta Cuma günü itibariyle 2024 yılı asgari ücret zam oranının belli olması yönünde beklentiler de artmış durumda.