Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 Asgari Ücret Tahmini Ne Kadar Olacak? Kabine Toplantısı Asgari Ücret Bugün Açıklanacak Mı? Asgari Ücret 2024 Açıklaması SON DAKİKA

2023 yılının son Kabine toplantısı için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantının ardından merakla beklenen asgari ücret açıklanacak mı araştırılmaya başladı. Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bu toplantıya çevrildi. Peki, asgari ücret komisyonu 3 toplantı ne zaman? 2024 asgari ücret tahmini ne kadar olacak? İşte o rakam..

2023 yılının son Kabine

Milyonlarca vatandaşı direkt olarak etkileyen asgari ücret komisyonu 3 toplantı ne zaman yapılacak merak konusu oldu. 2023 yılının son günlerini yaşadığımız bugünlerde 2024 asgari ücret tahmini ne kadar olacak araştırmaları hızlandı. Asgari ücretle çalışanları doğrudan, diğer kalemleri ise dolaylı yoldan etkileyen 2024 asgari ücret rakamı beklenmeye başladı. Nefeslerin tutulduğu Türkiye’de asgari ücret kaç para oldu, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak sorularına yanıt arandı. 2024 yılında geçerli olacak rakam bugünkü Kabine Toplantısı ardından açıklanır mı merak edildi. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret bugün açıklanacak mı? İşte yanıtı..

ASGARİ ÜCRET 2024 AÇIKLAMASI 

Dört gözle beklenen asgari ücret 2024 açıklaması ne zaman geleceği vatandaşın en önemli gündem maddesi haline geldi. Asgari ücretin değişmesiyle Türkiye’deki bütün sektörlerdeki artış başlayacak. bu noktada belirleyici olacak asgari ücret 4. toplantısı ne zaman araştırıldı. 27 Aralık Çarşamba günü yapılan Kabine Toplantısı asgari ücret rakamı çıkar mı merak edildi. Çok sayıda vatandaş bir yandan hesap yapmaya başlarken bir yandan da asgari ücret ne zaman belli olacak sorusuna yanıt aradı. 7 milyon kişiyi direkt, milyonlarca vatandaşı da dolaylı olarak etkileyen asgari ücret zammı için gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3 ve 4’üncü toplantısını tamamladıktan sonra zam oranı ilan edilecek. Asgari ücret bugün açıklanacak mı? İşte son detay.

AAGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı asgari ücret açıklaması son dakika beklenmeye başladı. Vatandaşların en önemli gündem maddesi olan asgari ücret görüşmeleri, asgari ücret son toplantı ne zaman olacak sorularına yönelik oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan henüz bir rakam ortaya çıkmadığını belirterek kararın bu hafta içinde açıklanacağını duyurdu. 2023 yılının son günlerini yaşadığımız bugünlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari Ücret Komisyonu 3. toplantısı için, “Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz . Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor” dedi. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları gibi kalemleri de yükseltecek olan 2024 asgari ücret için 17 bin TL rakamı kulislerde konuşuluyor.