2024 AŞURE YAPMA TARİHİ: Muharrem Ayı Ne Zaman? Muharrem Ayı Aşure Ne Zaman Yapılır? Aşure Günü Ne Zaman Başlıyor?

Hicri takvimde yer alan Muharrem ayı için geri sayım başladı. Yılın 1. ayı olan olan Muharrem ayı ne zaman merak eden vatandaşlar bu mübarek ayla birleşen aşure gününe odaklandı. Savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan biri olan Muharrem ayı aşure ne zaman yapılır sizler için araştırdık.

2024 AŞURE YAPMA TARİHİ: Muharrem Ayı Ne Zaman? Muharrem Ayı Aşure Ne Zaman Yapılır? Aşure Günü Ne Zaman Başlıyor?

Müslümanlar tarafından özel bir yeri olan Muharrem ayı başlangıç tarihi araştırılmaya başladı. Hicri yılbaşı olarak bilinen Muharrem ayı, haram aylar arasında yer aldı. Kur’ân-ı Kerîm’de muharrem kelimesi savaşın haram olduğu aylardan söz edilmek için kullanılıyor. Muharrem ayının olmazsa olmazlarından olan aşure günü tarihi merak edildi. Peki, aşure günü ne zaman? Muharrem ayı ne zaman? Aşure ayı ne zaman başlıyor? İşte merak edilenler..

MUHARREM AYI 2024 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hicri takvime göre yılın 1. ayı olan Muharrem ayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2024 dini günler takvimine göre 7 Temmuz 2024 Pazar günü başlayacak. Muharrem ayı aynı zamanda Hicri yılın ilk günü dolayısıyla yılbaşı olarak bilinir.

2024 AŞURE YAPMA TARİHİ: Muharrem Ayı Ne Zaman? Muharrem Ayı Aşure Ne Zaman Yapılır? Aşure Günü Ne Zaman Başlıyor? - Resim : 1

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

Diyanet dini günler takvimine göre 2024 yılı aşure günü 17 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Sevgili Peygamberimiz aşure günü için şöyle buyurmuş; "Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” (Müslim, “Sıyâm”, 202) “Aşure günü orucunun, bir önceki yılın günahlarına keffaret olmasını Allah’tan umarım.” (Tirmizî, “Savm”, 48) Hazreti Aişe (r.ah) İslâm öncesinde, Mekke halkının oruç tutmakta olduğu aşure gününde peygamberimizin de oruç tuttuğunu bildirmekte... Allah Rasulü Medine’ye hicret ettikten sonra da bu orucu tutmuş ve müminlere de onuncu günü ile birlikte, bir gün öncesi veya sonrası ile oruçlu olmalarını tavsiye etmiş... (Ahmed b. Hanbel, VI, 244) Sadaka vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i şerifte, (Aşûre günü, zerre kadar sadaka veren, Uhud Dağı kadar sevaba kavuşur)buyuruldu. (Şir'a)