Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2024 Ocak ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım parası yatan iller…

Türkiye’de oldukça geniş bir kesim tarafından alınan evde bakım maaşlarında 2024 yılının ilk ödemeleri bekleniyor. Peki, yeni zamlar sonrasında 2024 evde bakım parası ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşı ile ilgili detaylar…

Türkiye’de oldukça geniş bir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik devlet destekleri her dönem olduğu gibi 2024 yılında da verilmeye devam edecek. Bu kapsamda birçok sosyal yardım ödemesinde ise hem asgari ücret hem de memur ve emekli maaş zammı sonrasında artış yapıldı.

Her ay düzenli olarak bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere ödenen sosyal yardım kapsamında yeni yılda yeni ücret artışları belli oldu. Evde bakım yardımlarından yararlanan vatandaşların da Ocak ayında alacakları ücretlerinde artışa gidildi.

2024 EVDE BAKIM PARASI NE KADAR?

Asgari ücret zammı sonrasında pek çok ücrette artış yaşandı. Sosyal yardımlarda yaşanan bu artışlar sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların rahat bir nefes alması sağlanıyor. Bir yandan asgari ücret, diğer yandan memur ve emekli maaş zammı sonrasında evde bakım paraları ise geçtiğimiz altı ay için 5 bin 98 TL iken, Ocak 2024 zammı sonrasında 7 bin 609 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı her ayın genelde 15 – 31’i arasında ödeniyor. Ancak ödeme tarihleri daha erken de yapılabiliyor. Her ayın 12 ve 13’ünde de söz konusu ödemeler yapılabiliyor. Evde bakım maaşına e – Devlet üzerinden bakılabiliyor. Sorgulama işlemlerini T.C. kimlik numarası ile e – Devlet üzerinden yapmanız mümkündür.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Engelli ve evde bakıma muhtaç ihtiyaç sahibi ailelere ödenen evde bakım paraları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. e – Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi hizmet sayfasında giriş yaptıktan sonra ‘’Bakım İhtiyacı Olan Engellilerin Evde Bakım Taleplerinin Ön Başvurusu’’ ekranından işlem yapılarak evde bakım maaşına başvuru yapılabilmektedir.