Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 İşsizlik Maaşı SON DAKİKA: 2024 İşsizlik Maaşı Ne Kadar? İşsizlik Maaşı Yılbaşından Önce Yatar Mı? e-Devlet İşsizlik Maaşı Başvurusu

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan ilgilendiren 2024 asgari ücret zammı merak konusu oldu. Asgari ücretin direkt olarak etkilediği işsizlik maaşı mercek altına alındı. Yeni asgari ücret işsizlik maaşını nasıl etkileyecek merak konusu oldu. Peki, işsizlik maaşı nasıl alınır? 2024 işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı yılbaşından önce yatar mı? İşte yanıtı..

7 milyondan fazla çalışanı

2023 yılının bitmesiyle yeni yılda geçerli olacak 2024 asgari ücret beklenmeye başladı. İşçi, işveren ve hükümet kanadının zam pazarlığından çıkacak 2024 asgari ücret beklenmeye başladı. Milyonların gündeminde ilk sırada yer alan asgari ücret 2024 zammının etkilediği kalemler masaya yatırıldı. Asgari ücretin 2024 yılında ne kadar zamlanacağını bekleyen vatandaşlar işsizlik maaşı araştırmasına başladı. İşsizlik maaşı, genel sağlık sigortası (GSS) primi, kıdem tazminatı, staj ücreti gibi birçok kalemi şekillendiren işsizlik ödeneği ne kadar zamlanacak merak edildi. Peki, işsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı kaç ay alınır? 2024 işsizlik maaşı ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları ve e-Devlet işsizlik maaşı başvurusu ekranı..

2024 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR? YILBAŞINDAN ÖNCE YATAR MI?

Tüm gözlerin çevrildiği işsizlik maaşı alma şartları araştırıldı. Yeni yıl zammıyla birlikte şekillenecek 2024 işsizlik maaşı ne kadar sorgulandı. Yeni yılda hesaplara yatmaya başlayacak olan asgari ücret 2024 rakamı henüz açıklanmadı. 2024 yılbaşına sayılı gün kala asgari ücretin etkilediği kalemlerden işsizlik maaşı yılbaşından önce yatar mı sorgulandı. Çok sayıda vatandaş 2024 işsizlik maaşı hesaplarına girişti. Yeni yıl için geçerli olacak işsizlik maaşı hesaplama tablosu yayınlandı. 2024 işsizlik maaşı ne kadar sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için hemen belirtelim ki 2024 asgari ücret zammı henüz açıklanmadığı için işsizlik maaşı da belli olmadı. Yüzde 30 ile 50 arasında bir zam oranı gelmesi beklenen 2024 asgari ücret ardından işsizlik maaşı kesinleşecek. 2024 yılında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılırsa en düşük işsizlik maaşı 6922 TL olacak. Yüzde 35 zam olursa 7188 TL, yüzde 40 zam olursa ise en düşük işsizlik maaşı 7455 TL olacak. İşsizlik maaşı yılbaşından önce yatması mümkün görünmüyor.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

İşsizlik maaşı sigortalının son 4 aylık primine bakarak alınıyor. 2023 Temmuz ayı ve sonrasında en az 4 ay çalışan bir işçi için işsiz kalması ve gerekli şartları taşıması durumunda işsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40’ı, üst sınırı ise yüzde 80’i olarak hesaplanıyor. Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 5 bin 325 TL, en yükseği ise 10 bin 650 TL şeklinde uygulanacak. Başvurular e-Devlet işsizlik maaşı başvurusu ekranı üzerinden yapılıyor. İşsizlik maaşı şartları için kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,, hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak gerekiyor.

E-DEVLET İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN