2024 LGS ne zaman? LGS sınavı ne zaman olacak?

2024 LGS ne zaman? LGS sınavı ne zaman olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği 2024 LGS tarihini açıkladı. Öğrencilerin liseye geçiş için girdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, her yıl büyük bir katılımla gerçekleştiriliyor. Bu yıl da milyonlarca öğrencinin katılımıyla yapılacak sınavın tarihi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklandı.

2024 LGS Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gerçekleştirdiği basın toplantısında 2024 LGS'nin 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirileceğini belirtti. Sınavla ilgili değişiklik olup olmadığına dair sorulara da yanıt veren Tekin, "Soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağını belirtmek istiyorum." dedi.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Sona Erecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona erme tarihinin 14 Haziran olduğunu ifade etti. Öğrencilere karnelerin 14 Haziran'da dağıtılacağını söyleyen Tekin, 15 Haziran Cumartesi'nin Kurban Bayramı arifesi olduğuna da dikkat çekti.

LGS'nin bu tarihlere göre belirlendiğini ve sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını tekrar vurgulayan Bakan Tekin, tüm öğrencilere sınav sürecinde başarılar diledi. Öğrencilere ve velilere bu süreçte doğru bilgiye ulaşabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret etmeleri tavsiye edildi.