2024 LGS ne zaman? Liselere Geçiş Sistemi başvuru tarihleri belli oldu mu?

2024 LGS ne zaman? Liselere Geçiş Sistemi başvuru tarihleri belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav tarihini açıkladı, bu haberle birlikte lise adayları ve velileri 2024 LGS başvuru ve sınav tarihleriyle ilgili bilgi arayışına girdi. Geçtiğimiz yıl 4 Haziran'da gerçekleşen LGS'nin bu yıl ne zaman yapılacağı ve başvuru tarihleri merak ediliyordu.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada 2024 LGS'nin 2 Haziran 2024 Pazar günü düzenleneceğini belirtti. Bu tarih, öğrencilerin bayram öncesinde sınava girmelerine olanak sağlamak ve veli-öğrenci kitlesinin tatil planlamalarını daha rahat yapmalarını sağlamak amacıyla belirlendi.

LGS sınavında öğrencilere sözel alanda 50 soru için 75 dakika, sayısal alanda ise 40 sorudan oluşan oturum için 80 dakika süre verilecek. Bakan Tekin, sınavın soru sayısı ve şeklinde herhangi bir değişiklik olmayacağını vurgulayarak soruların sekizinci sınıf öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanacağını ifade etti.

Liselere Geçiş Sistemi başvuru tarihleri henüz açıklanmamış olup, Bakan Tekin, süreçle ilgili çalışma ve duyuruları zaman içinde paylaşacaklarını belirtti. Öğrenciler ve veliler, gelişmeleri yakından takip ederek başvuru sürecine hazırlıklarını yapacak.