2024 Oscar Ödülleri'nin sunucusu belli oldu mu? Jimmy Kimmel kimdir?

2024 Oscar Ödülleri'nin sunucusu belli oldu mu? Jimmy Kimmel kimdir?

Gelecek yıl düzenlenecek olan 96. Oscar Ödülleri'nin sunucusu olarak ABD'li komedyen Jimmy Kimmel seçildi. Kimmel, daha önce Oscar Ödülleri'ni üç kez sunmuştu ve bu kez de 10 Mart'ta yapılacak olan ödül töreninde bir kez daha sahneye çıkacak.

Oscar Ödülleri'ni dördüncü kez sunma şansını elde ettiği için heyecanlı olduğunu belirten Kimmel, duyurunun ardından şaka yaparak, "Hep Oscar Ödülleri'ni dördüncü kez sunmanın hayalini kurmuştum" dedi. Ünlü komedyenin mizahi tarzı ve önceki sunuculuk deneyimleri, izleyicilere eğlenceli bir gece vadetmeye aday.

Geçtiğimiz yıl Oscar Ödülleri'nde unutulmaz anlara sahne olan Kimmel, 7 ödül kazanan "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" filmiyle dikkat çekmişti. Ayrıca, törende Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokat büyük yankı uyandırmıştı. 2022'de üç yıl aradan sonra sunuculuk koltuğuna oturan Kimmel, 2023'te de bu prestijli görevi üstlenecek.

Oscar Ödülleri, sinema dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olarak her yıl büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Jimmy Kimmel kimdir?

Amerikalı oyuncu, komedyen ve seslendirme sanatçısı James Christian "Jimmy" Kimmel, 13 Kasım 1967'de Brooklyn, New York'ta dünyaya geldi. Kimmel, ABC kanalında uzun yıllardır sunduğu "Jimmy Kimmel Live!" programının yanı sıra birçok televizyon programının yapımcılığını üstlenmiş ve başarılı projelere imza atmıştır.

İlk Yılları ve Eğitimi

Joan ve James Kimmel'ın en büyük çocuğu olarak büyüyen Jimmy Kimmel, Katolik bir ailede yetişti. Annesi İtalyan kökenliydi. 9 yaşında ailesiyle birlikte Las Vegas, Nevada'ya taşındı. Kimmel, Ed W. Clark Lisesi'nden mezun olduktan sonra radyo kariyerine adım attı.

Radyo Kariyeri ve Comedy Central

Jimmy Kimmel'ın radyo kariyeri, Nevada-Las Vegas Üniversitesi'nin kolej radyosu KUNV'de çalışmasıyla başladı. Seattle, Washington merkezli KZOK-FM'de "The Me and Him Show"da yardımcı sunuculuk yaptı. Kimmel, Comedy Central'de "Win Ben Stein's Money" programında Ben Stein'in komedi muadili olarak büyük beğeni kazandı ve bu programla Emmy ödülüne layık görüldü.

Jimmy Kimmel Live! ve Diğer Projeler

Haziran 2003'te ABC kanalında kendi programı "Jimmy Kimmel Live!"'ı sunmaya başlayan Kimmel, bu platformda ünlü isimleri konuk ettiği ve komik skeçlere yer verdiği birçok unutulmaz an yarattı. Ayrıca "Crank Yankers", "Sports Show with Norm Macdonald", ve "The Andy Milonakis Show" gibi programların yapımcılığını üstlendi.

Özel Hayatı

Kimmel'ın özel hayatı da magazin gündemini meşgul etti. İlk evliliğini Gina Maddy ile yapan Kimmel, bu evlilikten Kevin ve Katherine adında iki çocuk sahibi oldu. Ardından komedyen Sarah Silverman ile ilişki yaşadı. Daha sonra, "Jimmy Kimmel Live!"ın yardımcı başsenaristi Molly McNearney ile 2013 yılında evlendi. Çiftin Jane adında bir kız çocukları oldu.

Jimmy Kimmel, sadece televizyon kariyeri ve komedi dünyasındaki başarılarıyla değil, aynı zamanda kişisel yaşamı ve mizahi sunumuyla da dikkat çeken bir isim olarak tanınıyor.