2024 yılında YKS ne zaman yapılacak? İşte başvuru ve sınav tarihleri

2024 yılında YKS ne zaman yapılacak? İşte başvuru ve sınav tarihleri

Yeni yılda üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyen milyonlarca öğrenci için 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihleri belli oldu. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç aşamalı YKS sınavları şu tarihlerde gerçekleştirilecek:

  • Temel Yeterlilik Testi (TYT): 8 Haziran Cumartesi
  • Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT): 9 Haziran Pazar

Sınavlara katılmak isteyen adaylar, 1 - 26 Şubat tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ayrıca geç başvurular 5 - 7 Mart 2024 tarihleri arasında kabul edilecek.

Adaylar başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olanlar eğitim başvuru merkezlerine gitmeden çevrim içi olarak gerçekleştirebilecekler.

2024 YKS, üniversiteye giriş için mücadele edecek öğrenciler için kritik bir sınav olacak. Bu nedenle adayların sınav öncesinde düzenli ve planlı bir şekilde hazırlıklarını sürdürmeleri önem taşıyor. Başvuru tarihlerini takip etmeleri ve gereken belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlamaları da başarılı bir sınav süreci için önemli detaylar arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ