Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024’te evleneceklere iyi haber! 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi verilecek! 150 bin TL’lik düğün desteği için…

Evlilik hayalleri kuran gençlere devlet destekli krediler için geri sayım başladı. 2024 yılından itibaren 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi devreye girecek. Peki, devlet destekli evlilik kredisi şartları neler? İşte detaylar…

Evlilik hayalleri kuran gençlere

Türkiye’de artan hayat pahalılığı ve enflasyon gibi etkenler nedeniyle düğün masrafları da bir hayli artış gösterdi. Yaşanan bu artış sonrasında devlet destekleri de gündeme geldi. Yeni evlenecek çiftler için evlilik kredisi devreye girdi.

Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasına ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından gelecek yıldan itibaren söz konusu kredinin kullandırılması hedefleniyor. 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve 150 bin TL kredi için herhangi bir faiz de bulunmuyor.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Evlilik hayali kuran gençlerin merakla beklediği evlilik kredisinde detaylar netleşmeye devam ediyor. Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin teklifin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yeni evlilere 150 bin TL faizsiz kredi sağlanacak.

Kredinin ilk iki yılı ödemesiz olarak sunulacak. Evlilik kredisi uygulaması ilk olarak depremden etkilenen illerdeki evlenecek olan çiftlere verilecek. Daha sonrasında ise desteğin ülke genelinde kullanılabileceği aktarılıyor. Yaş sınırına ilişkin tartışmalar ise devam ediyor. Kredinin sadece gençlere verilmesi hedefleniyor. 150 bin TL olarak verilecek kredi 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak, faizsiz şekilde kullanılabilecek.

2 YIL GERİ ÖDEMSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından merak edilen detaylar paylaşılmıştı. Yeni yıldan önce söz konusu kredinin hayta geçmesini beklediklerini ifade etmişti. Evlilik kredisi çalışmalarının tamamlanmasının ardından kesin başvuru tarihleri de belli olacak.

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak henüz resmi olarak kredinin ne zaman kullandırılacağı netleşmedi. 2024 yılı itibariyle 6 Şubat depreminden etkilenen pilot bölgelerde kredi verilecek. Uygun geri ödeme koşulları ve faizsiz şekilde 150 bin TL olarak Aile ve Gençlik Bankası kurulması ile kredi sağlanacak.