Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

22 Aralık 2023 Cuma mazot fiyatları kaç lira oldu? Benzin, motorin, LPG ne kadar, kaç TL?

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kuru değişimleri, 22 Aralık 2023 tarihinde akaryakıt fiyatlarında bir kez daha hareketliliğe neden oldu. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve yaşanan gelişmeler:

Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları:

  • Benzin Fiyatları: Uzun bir süre düşük seviyelerde seyreden brent petrolün artışa geçmesiyle benzine gelen zam, İstanbul’da litresi 22 Aralık 2023 tarihinde ortalama 1 lira 49 kuruş olarak güncellendi. Diğer büyük şehirlerdeki fiyatlar ise İzmir’de 1 lira 52 kuruş, Ankara’da 1 lira 51 kuruş şeklinde belirlendi.
  • Motorin Fiyatları: Geçtiğimiz gün benzine yapılan zamın ardından motorinin fiyatı da İstanbul’da litresi 37 lira 16 kuruş, Ankara’da 37 lira 78 kuruş, İzmir’de ise 38 lira 3 kuruş olarak güncellendi. Motorin fiyatlarına gece yarısı itibarıyla 1 lira 62 kuruşluk bir zam yapıldı.
  • LPG Fiyatları: LPG fiyatları da güncellendi ve litre başına düşen maliyet İstanbul’da ortalama 5 lira 70 kuruş, Ankara’da 5 lira 75 kuruş, İzmir’de ise 5 lira 73 kuruş olarak belirlendi.

Akaryakıta Zam Var Mı?

Petrol fiyatlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün benzine yapılan zammın ardından, motorine de bu gece yarısı itibarıyla litre başına 1 lira 62 kuruş eklenmiştir.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunarak hesaplanmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirlenir.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikler, uluslararası piyasalardaki petrol fiyatları ve döviz kuru dalgalanmalarına bağlı olarak gerçekleşmektedir. Güncel fiyatları takip etmek ve detaylı bilgi almak için yerel akaryakıt istasyonlarından veya resmi kaynaklardan bilgi alabilirsiniz.