Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Burcu Kasımoğlu

22 Haziran Oğlak dolunayı

Herkese merhaba sevgili nokta gazetesi okurları;
Birlikte bu köşede gökyüzünün fısıltısını konuşacağız artık
Astroloji; göksel sembollerin yorumu yapılan; olasılık ve tahmin içeren bir ilimdir.
Tarihin ilk çağlarından beri insanlar gökyüzüne hayranlık duymuş ve onu incelmeye almışlar,
Ayın konumuna göre ekinleri ekmişler, güneş ve ay tutulmalarını gözlemlemişler, uzun uzun kayıtlar, uzun deneyimler sonucunda günümüze kadar gelebilmiş bir ilimdir.
Uzun uzun yazabilirim bu konuda çünkü maalesef günümüzde basitleştirilmiş, popüler kültüre boyun eğmiş bir ilim olması, kıymetinin gerçek anlamda bilinmemesine üzülüyorum.
Osmanlıda saraylarda müneccim ve müneccim başı olan kişiler o dönemin astrologlarıdır. Osmanlı döneminde birçok padişah önem vermiştir bu ilme ama en önem veren padişah Fatih Sultan Mehmet olmuş.
Uzun uzun anlatabilirim sanırım bu konuyu zaman zaman sizi sıkmadan ama küçük detaylar ile yazıların arasına ekleyebilirim.
Peki bu hafta neler var, gökyüzü ne fısıldıyor bize derseniz;
22 haziran cumartesi günü oğlak burcunda bir dolunay yaşıyoruz. Bu yaz 2 oğlak dolunayı yaşayacağız diğeri temmuzda gerçekleşecek; onu da tarih yaklaşırken yazacağım fakat peş peşe bu dolunaylar bize sorumluluklarımızı anlatıyor diyebilirim.
Dolunay’ın önce genel etkilerini konuştuktan sonra burçlara göre etkilerinde hep birlikte konuşacağız
Oğlak Burcu’nun bir derecesinde gerçekleşecek.
Öncü burçların ilk derecelerinde gerçekleşen olaylar bizi harekete geçirme enerjisindedir; bir şeyleri yeniden başlatma isteğiyle hissettirir kendini; dolunaylar zaten kapanışlar, tamamlanma süreçleridir.
Oğlak dolunayı ile birlikte bir şeyleri tamamlayıp kapatıp yeni bir başlangıca yol açabilecek yol alabilecek bir enerjide hissedebiliriz kendimizi.
Dolunay’ın yöneticisi Satürn pozisyonu nedeniyle de biraz böyle borsa ile ilgili gündem maddelerinin arttığını hissedebiliriz, büyük kuruluşların halka arz oluşları artabilir aynı zamanda da dış ülkelerle komşu ülkelerle yapılan anlaşmalar daha uzun daha kalıcı anlaşmalar söz konusu olabilir
Bazı sosyal alanlar, organizasyonlarla ilgili belki vakıf ya da derneklerle ilgili yeni gündemler yeni kararlarla duyabiliriz bu dolunay sürecinde.
Sağlıksal anlamda da biraz göz problemleri yoğunlaşabilir. Göz hastalıklarında özellikle gözden bulaş olabilecek hastalıklar artabilir bu süreç içerisinde ya da bu Dolunay’ın etkisi ile numaralarımız da bir artış da hissedebiliriz.
Ve dolunay anında güzel destekleyici acılar olmasına rağmen tam an haritasında plüto ve güneşin bir 150 lik açısı var.
150’lik açı bizim aslında çok müdahale edemediğimiz birazcık kadersel diye tabir ettiğimiz durumlarla alakalıdır.
Bu sebeple hava olayları ile ilgili beklenmedik bazı durumlar ya da havasal anlamda ani değişmeler, topraksal hareketlilikler belki global anlamda yanardağ tetiklememeleri, yangınlar olabilir.

Peki burçları nasıl etkileyebilir, gündem maddeleri ne olabilir derseniz;
KOÇ: Kariyer konularınız ön planda olabilir; kariyer ile ilgili beklediğiniz bazı dönüşler ya da bazı adımlar, geri bildirimler olabilir gündem maddelerinizde. Taşınma, ev alım satım konuları da gündemlerinizde olabilir.
BOĞA: eğitim hayatınız ile ilgili gelişmeler olabilir. Akademik ya da kişisel gelişim eğitimleri ile ilgili fırsatlar gündeminizde olabilirken yurtdışı ya da yabancı dil eğitimi konuları da gündemlerinizde olabilir.
İKİZLER: Finansal konularınızda hareketlenmeler söz konusu olabilir. Haritalarınızdaki etkiye göre toplu ödeme yada toplu bir para giriş çıkışı gündem maddeleriniz de olabilir.
YENGEÇ: İkili ilişkiler ve ortaklılar ile ilgili gündemlerinizde hareketlenmeler olabilir. Yeni ortaklılıklar, imzalar söz konusu olabilir.
ASLAN: İşleriniz ile ilgili süreçler gündeminizde olabilir. İş ile ilgili sözleşme, görüşme ve anlaşmalar söz konusu olabilir.
BAŞAK: Eğlendiğiniz ve keyif aldığınız alanlar gündemlerinizde olabilir, yeni bir hobi, kurs gibi aktivitelere merak gösterebilirsiniz. Çocuklarınız ile ilgili keyifli ve güzel haberler alabilirsiniz.
TERAZİ: Hem iş hem ev yaşamınızdaki sorumluluklarınız ile ilgili gündemler söz konusu olabilir. Uzun süredir beklenen mülk satışları ile ilgili gündemleriniz varsa o konular ile ilgili tamamlanma durumları söz konusu olabilir.
AKREP: Yakın çevre, kardeş ya da kuzenleriniz, komşularınız ile ilgili gündemleriniz olabilir. Onlar ile birlikte bir yardımlaşma durumu ya da uzun süredir planlanan organizasyon konuları gündemlerinizde olabilir.
YAY: Harcamalar ve finansal gündemleriniz olabilir. Belki uzun süredir taksitte olan bir ödemenizi tamamlama gibi konular, harcamalarınızı yeniden planlama gibi konular gündeminizde olabilir. Eş gelirlerinde bir artış durumu olabilir.
OĞLAK: Bu dolunay kendiniz ile ilgili farkındalıkları tetikleyebilir. Hayatınızda denge istediğiniz bir dönem olabilir. Sorumluluklarınız ile ilgili gelişmeler olabilir.
KOVA: Uzun süredir başlamak istediğiniz bazı aktivitelere başlama kararları almak isteyebilirsiniz. Hem ruhunuza hem bedeninize iyi gelecek dua, meditasyon, yoga gibi alanlara ilgi duyup araştırmak isteyebilirsiniz.
BALIK: Umutlarınız, hedefleriniz ve gelecek planlarınızı gözden geçirmek belki onları yeniden planlamak isteyebilirsiniz. Kariyer getirileriniz ile ilgili bazı gelişmeler söz konusu olabilir.

*Bu yazdıklarım astrolojik sembol yorumu ve tahmine bağlı olasılıktır.*Dolunay’ın önce genel etkilerini konuştuktan sonra burçlara göre etkilerinde herlikte konuşacağız

YORUMLAR

5 adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER