23 Nisan Üniversitelere Tatil Mi? 23 Nisan Resmi Tatil Mi Lise? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resmi Tatil Mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü resmi tatil yapılıp yapılmayacağı sorgulandı. Milyonlarca öğrencinin ana gündemi 23 Nisan resmi tatil mi üniversiteler sorusu oldu. 23 Nisan Salı günü okullar açık mı merak edildi. Peki, 23 Nisan resmi tatil mi lise? 23 Nisan'da okullar tatil mi? İşte yanıtı..

23 Nisan Üniversitelere Tatil Mi? 23 Nisan Resmi Tatil Mi Lise? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resmi Tatil Mi?

2024 resmi tatil listesine göz gezdiren vatandaşlar kamu ve özel sektör çalışma durumunu inceledi. Her sene büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl salı gününe denk geldi. Ramazan Bayramı ve nisan ara tatil nedeniyle 9 gün boyunca tatilde olan öğrenciler için bir tatil müjdesi daha geldi. 23 Nisan okul var mı, 23 Nisan üniversitelere tatil mi sorularının yanıtı belli oldu. Peki, 23 Nisan resmi tatil mi üniversiteler? İşte yanıtı..

23 NİSAN RESMİ TATİL Mİ ÜNİVERSİTELER?

23 Nisan resmi tatil mi lise, 23 Nisan'da okullar tatil mi sorularına yanıt arayan vatandaşlar için hemen söyleyelim ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olarak kutlanıyor. 23 Nisan Salı günü noterler, bankalar, eczaneler, borsa, belediyeler, kaymakamlıklar ve diğer tüm kamu kurumları kapalı oluyor. Okullar ve üniversitelerde benzer şekilde eğitim faaliyetlerine ara veriyor. Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 22 Nisan Pazartesi günü resmi tatil değil.

23 NİSAN OKUL VAR MI?

Bu yıl salı gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullar 1 günlüğüne kapatılacak. 22 Nisan Pazartesi günü okula giden öğrenciler normal sürede olduğu gibi tam gün eğitim alacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olduğu için salı günü okul olmayacak. Öğrenci ve öğretmenler 23 Nisan tatilinin bitimiyle 24 Nisan Çarşamba günü okullarda olacak.

2024 RESMİ TATİL GÜNLERİ

1 Ocak Pazartesi: Yılbaşı

9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı arifesi

10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı 1. gün

11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı 2. gün

12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı 3. gün

23 Nisan Salı: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1 Mayıs Çarşamba: İşçi Bayramı

19 Mayıs Pazar: Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Haziran Cumartesi: Kurban Bayramı arifesi

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı 1. gün

17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı 2. gün

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı 3. gün

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı 4. gün

15 Temmuz Pazartesi: Demokrasi ve Milli Birlik Günü

30 Ağustos Cuma: Zafer Bayramı

29 Ekim Salı: Cumhuriyet Bayramı