Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

25 MART AY TUTULMASI NAMAZI KILINIŞI: Ay Tutulması (Husuf) Namazı Nasıl Kılınır? Husuf Namazı Kaç Rekat? Husuf Namazı Kılınışı

25 Mart 2024 Pazartesi gününün gelişiyle Ay tutulması sorguları hızlandı. 25 Mart ay tutulması namazı nasıl kılınır merak eden vatandaşlar arama yapmaya başladı. 2024 doğa olayları arasında yer alan 25 Mart ay tutulması günü kılınacak Husuf namazı kılınışı sizler için araştırdık.

25 Mart 2024 Pazartesi

Ay tutulması namazı 25 Mart Pazartesi gününün en çok merak edilen başlığı oldu. Müslümanların evlerinde teker teker kıldıkları namaz olan Husuf namazı kılınışı araştırılmaya başladı. 25 Mart 2024 Pazartesi günü gerçekleşecek olan Ay tutulması esnasında kılınan husuf namazı detayları geldi. Peki, husuf namazı nedir, nasıl kılınır? 25 Mart ay tutulması namazı nasıl kılınır? İşte merak edilenler..

AY TUTULMASI (HUSUF) NAMAZI NEDİR?

Ay tutulması Husuf namazı Müslümanların evlerinde teker teker kıldıkları namaz türüdür. Küsûf namazında olduğu gibi, gizli veya âşikâr bir kırâetle iki veya dört rek`at olarak kılınır. İmam-ı A’zam’a göre bu namazın camide cemaatle kılınması sünnet değildir. Kılındığı takdirde de bir beis olmaz yani dinen caizdir. Güneş ve ay tutulmaları küsuf ve husûf namazlarının vakitleridir. Gece ve gündüzün ışık kaynağı olan güneş ve ayın gölgelenmesi azamet-i İlâhiyyenin ilânına sebep olduğundan, Cenâb-ı Hak kullarını o vakitte bir nevi ibadete devet eder.

25 MART AY TUTULMASI NAMAZI NASIL KILINIR?

25 Mart ay tutulması Husuf namazı kılınışı ezansız ve kametsiz olarak kılınır. En az iki rek‘at olmak üzere toplu olarak kılınan Husuf namazı Ay ya da Güneş tutulmasının başladığı andan itibaren herhangi bir zamanda kılınabilir. Tutulma devam ettiği sürece kılınabilir. İmam her rek‘atta normal namazlara göre daha uzun ve açıktan kıraatte bulunur. Namazdan sonra imam kıbleye karşı ayakta veya cemaate dönük şekilde oturarak dua eder. Husuf namazı cemaatle kılınmadığı durumlarda tek başına da kılınabilir.