Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

27 Ekim Cuma Duası: Cuma Suresi Oku! Cuma Hutbesi Farklı Cuma Mesajları

Cuma günü okunacak dua araştırmaları yapılıyor. 27 Ekim Cuma gününün gelişiyle milyonlarca Müslüman cuma suresi araştırıyor. 27 Ekim Cuma hutbesi inceleyen vatandaşlar cuma günü okunabilecek cuma dualarını sorguluyor. İşte 27 Ekim Cuma günü okunabilecek Cuma duası ve Cuma suresi..

Cuma günü okunacak dua

Her cuma Müslümanların büyük bir bölümü camilerde cuma namazını eda ediyor. Müslümanlar için önemli olan Cuma günü müminler cuma dualarını ve cuma surelerini aratıyor. 27 Ekim Cuma duası ve cuma sureleri neler merak ediliyor. 27 Ekim Cuma günü okunacak dua ve sureler inceleniyor. Vatandaşların cuma duası resimli, cuma duası dinle, cuma duası kısa, cuma suresi, cuma ezanı kaçta okunuyor, bugün cuma bayram günü sözleri, mescidi aksa resimli cuma mesajları, bugünkü cuma hutbesi, farklı cuma mesajları, diyanet hutbe 27 ekim 2023 araştırmaları sürüyor. İşte birbirinden güzel ve anlamlı Cuma mesajları ile 27 Ekim Cuma günü edebileceğiniz dualar..

27 EKİM CUMA DUASI

Allah’ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım.” (Taberani)

“Lanetlik şeytandan Ulu Allah’a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınır¬sız derecede cömerttir.”

El Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede Allah-ü Teâlâ buyurmaktadır ki; “Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O’ nu överler. Ey iman edenler! Siz de O’nu övün ve O’na salât ve selam edin, O’ na gönülden teslim olun.”

Allah’ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım.” (Cem’ul Fevaid)

CUMA SURESİ

“Cuma Suresi,” Kuran-ı Kerim’in 62. suresidir ve 11 ayetten oluşur. Bu sure, Cuma namazıyla özdeşleşen bir suredir ve Müslümanların cuma namazlarını kılarken okunan bir bölüm içerir. Cuma Suresi, İslam’ın önemli ibadetlerinden biri olan cuma namazının önemini vurgular.

“Bir iş gününüzün hâkimi geldiğinde cemaate koşun. Allah’ı anmaya koşun. Alışverişi bırakın. İşte bu, sizin için daha hayırlıdır, eğer bilirseniz.”

“Cuma günü ezan okunduğu zaman Allah’ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu, sizin için daha hayırlıdır.”

“Fakat namaz kılınca yeryüzüne dağılın. Allah’ın lütfu ve rahmeti, insanların yaptıkları işlerden dolayı gelir.”

“Cuma namazını kıldıktan sonra yeryüzüne dağılın, Allah’ın lütfu ve rahmetini arayın. Allah’ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz.”

“Cuma günü yeryüzünde olanlar ve ticaret, insanları Allah’ı anmaktan alıkoyar. Allah’ı anmak, daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz!”

“Cuma namazı için çağrı yapıldığında, hemen Allah’ı anmağa koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.”

“Eğer işi boş bırakıp gelirseniz, sizin için bir zarar yoktur. Fakat Allah’a dönüşünüzü temenni ederim ki anlamazsınız.”

“Cuma namazı kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın, Allah’ın lütfü ve keremini arayın. Allah’ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz.”

“Cuma günü yeryüzünde olanlar ve ticaret, Allah’ı anmaktan alıkoyar. Eğer O’nu anarsanız, bu sizin için daha hayırlıdır.”

Bu sure, cuma namazının özel bir gün olduğunu ve Müslümanların bu günü ibadet ve dua ile değerlendirmeleri gerektiğini vurgular. Ayrıca imanın önemini ve Allah’ın rahmetini hatırlatır.

FARKLI CUMA MESAJLARI

-Hayırlı Cumalar! Rabbim cumamızı mübarek eylesin, dualarımızı kabul buyursun.

-Cumanız mübarek olsun! Dualarınız kabul, gününüz aydın, yüreğiniz huzurlu olsun.

-Bugün dualarımızı eksik etmeyelim, hayırlı işlerde bulunalım. Cuma gününün bereketi üzerimize olsun.

-Rabbimizin rahmeti ve mağfireti cumamızı aydınlatsın. Hayırlı cumalar dilerim.

-Cumanız mübarek olsun! Gününüz aydın, yüreğiniz huzurlu, dualarınız kabul olsun.

-Bugün dualarınızı samimiyetle yapın, çünkü cuma günü duaların kabul olduğu özel bir gündür.

-Rabbimizin rahmeti ve bereketi cumamızı sarsın. Hayırlı cumalar!

-Dualarınızın ve niyetlerinizin kabul edildiği güzel bir cuma dilerim. Cumanız mübarek olsun.

-Cumanız mübarek olsun, kalbiniz huzurlu, yüzünüz mutlu olsun.

-Bugün dualarımızı eksik etmeyelim, Rabbimizin rahmeti bizimle olsun. Hayırlı cumalar!