Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

29 Ekim Okula Gitmek Zorunlu Mu? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Okula Gitmek Mecburi Mi?

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023 Pazar günü okul araştırmaları yapıldı. Yarın okullarda bayram kutlaması yapacak olan öğrenciler okula gitmek zorunlu mu merak etti. Peki, 29 Ekim okula gitmek zorunlu mu? Bayramlarda okula gitmek mecburi mi? İşte yanıtı..

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılı geldi. Bu yıl pazar gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yurt çapında başladı. Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları planlandı. Kimi okullar etkinliklerini cuma gününden yaparken kimi okullar ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü için organizasyon yaptı. Bu noktada programlarını 29 Ekim Pazar günü yapacak olan okullarda 29 Ekim’e gitmek zorunlu mu merak edildi. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim Pazar günü için hazırlıklarını tamamlayan okullardaki öğrenci ve öğretmenler bayramlarda okula gitmek mecburi mi sorusuna yanıt aradı. Peki, 29 Ekim okula gitmek zorunlu mu? İşte yanıtı..

29 EKİM OKULA GİTMEK ZORUNLU MU?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okula gitmek mecburi mi merak edenler için hemen belirtelim ki resmi tatil olduğu için okullar yarın tatil. Hafta sonuna denk gelen 29 Ekim kutlamaları bazı okullarda cuma gününden yapıldı. Kimi okullar ise 29 Ekim’i kendi gününde kutlamayı tercih etti. Okuldan okula değişen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gitmek zorunlu değil. İstemeyen öğrenci yarın okula gitmeyebilir. Bayramlar resmi tatiller arasında yer aldığı için 29 Ekim Pazar günü okula gitmek zorunda değilsiniz. Cumhuriyet Bayramı, resmi tatil takvimine göre tam gün tatil bulunuyor. Ancak dileyen yarın okullarındaki etkinliklere katılım sağlayabilir.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesinin sembolüdür ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinden birini kutlar. Bu bayram aynı zamanda Türk milletinin birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren bir anlam taşır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği tarih olarak kutlanan bir milli bayramdır. Türkiye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edildi. Bu tarih, Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını kazandığı ve modern bir ulus-devlet olarak kurulduğu günü simgeler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanır. Kutlamalar arasında askeri geçit törenleri, bayrak törenleri, konserler, spor etkinlikleri, ateşli gösteriler ve halkın katıldığı diğer etkinlikler bulunur. Özellikle Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da büyük bir resmi geçit töreni düzenlenir. Bu tören Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar tarafından izlenir.