29 Ekim'de otoyollar ücretsiz mi? Köprü ve otoyollar ücretsiz mi, hangi yollar bedava?

29 Ekim'de otoyollar ücretsiz mi? Köprü ve otoyollar ücretsiz mi, hangi yollar bedava?

Ülkemizdeki vatandaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasının ardından yollarda ücretsiz geçişin olup olmadığını merak ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da "29 Ekim'de otoyollar ücretsiz mi?", "Köprü ve otoyollar bedava mı?" gibi sorularla karşılaşıyoruz.

29 Ekim'de Otoyollar Ücretsiz Mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı olan köprüler resmi tatil günlerinde ücretsiz olabiliyor. Ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için henüz bu konuda bir açıklama yapılmadı. Yani bu yıl otoyolların ve köprülerin ücretsiz olup olmayacağına dair kesin bir bilgi şu an için bulunmuyor.

Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Mi, Hangi Yollar Bedava?

İstanbul Valiliği'nin yaptığı son dakika açıklamasına göre, 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında daha önce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 26, 27, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde trafiğe kapatılacağı duyurulmuştu. Ancak organizasyon komitesinin aldığı son kararla bu kapatma iptal edilmiştir. İstanbul Valiliği'nin açıklamasında, "Organizasyon komitesinin yaptığı son incelemeler sonucunda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılacak faaliyetler için alternatif bir alan bulunmuş ve köprü kapatma kararı kaldırılmıştır. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlama etkinlikleri planlandığı şekilde devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Vatandaşların bu önemli günde yollarda ücretsiz geçişin olup olmadığını öğrenmek için resmi açıklamaları takip etmeleri ve planlarını buna göre yapmaları önerilmektedir.