29 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 29 Mayıs Okullar Tatil Mi? 29 Mayıs Çarşamba Okullar, Hastaneler, Noterler, Bankalar Açık Mı? 29 Mayıs İstanbul'un Fethi

2024 resmi tatil takvimine göz gezdiren vatandaşlar 29 Mayıs resmi tatil mi sorgusuna başladı. Fatih Sultan Mehmet 1453 yılı 29 Mayıs günü İstanbul'u fethetti. Tarihi zaferle Bizans dönemi sona erdi. Bu kutlu günde tatil var mı araştırıldı. Peki, 29 Mayıs resmi tatil mi? 29 Mayıs okullar tatil mi? İşte yanıtı..

29 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 29 Mayıs Okullar Tatil Mi? 29 Mayıs Çarşamba Okullar, Hastaneler, Noterler, Bankalar Açık Mı? 29 Mayıs İstanbul'un Fethi

Takvim yaprakları 29 Mayıs 2024 tarihine gelirken gözler 1453 yılına çevrildi. II. Mehmet yani Fatih Sultan Mehmet komutasındaki Osmanlı ordusu İstanbul'a girdi. 29 Mayıs günü İstanbul'u fethederek çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet tarih sahnesinde yeni dönemi başlattı. Her yıl bu önemli gün için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği İstanbul'da 29 Mayıs 2024 etkinlikleri için kollar sıvandı. Arama motorlarında 29 Mayıs ne günü sorgusu yapan vatandaşlara yanıt geldi. Peki, 29 Mayıs resmi tatil mi? 29 Mayıs okullar tatil mi? İşte 29 Mayıs İstanbul'un Fethi detayları..

29 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

29 Mayıs 2024 Çarşamba günü resmi tatil takviminde yer almıyor. Bu yıl çarşamba gününe denk gelen 29 Mayıs İstanbul'un Fethi gününde kamu kurum ve kuruluşları açık oluyor. 29 Mayıs günü kamu kurum ve kuruluşları normal mesai saatlerinde çalışıyor. Kent çapında İstanbul'un Fethi için resmi törenler düzenlenecek. 29 Mayıs Çarşamba günü Ayasofya Camii'nde mevlid okunacak, Fatih Sultan Mehmet'in türbesi ziyaret edilecek ve çeşitli gösteriler yapılacak.

29 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ?

29 Mayıs İstanbul'un Fethi yıldönümü bu sene çarşamba günü kutlanacak. 29 Mayıs için okulların tatil olma durumu yok. Kamu kurum ve kuruluşları normal mesai saatlerinde çalışacak. 29 Mayıs resmi tatil olmadığı için hastaneler, okullar, bankalar, noterler gibi tüm resmi kurumlar normal çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: Şermin Temur