30 AĞUSTOS GELİNİM MUTFAKTA ÇİLEKLİ KAFES TART TARİFİ: Çilekli Kafes Tart Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışında bir haftanın daha sonu geldi. 30 Ağustos Cuma günü 10 altın bileziğin sahibi olacak gelinler için günün ödevi Çilekli Kafes Tart oldu. Günün lezzeti Çilekli Kafes Tart nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Çilekli Kafes Tart tarifi..

30 AĞUSTOS GELİNİM MUTFAKTA ÇİLEKLİ KAFES TART TARİFİ: Çilekli Kafes Tart Nasıl Yapılır?

Haftanın 5 günü saat 13.00 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta finali geldi çattı. 30 Ağustos Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1440. bölüm günün lezzeti Çilekli Kafes Tart oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamayacağı Çilekli Kafes Tart malzemeleri ve yapım aşaması araştırılmaya başladı. Aslı Hünel günün ödevinin detaylarını paylaştı. Peki, Çilekli Kafes Tart nasıl yapılır? İşte 30 Ağustos Gelinim Mutfakta Çilekli Kafes Tart tarifi..

30 AĞUSTOS GELİNİM MUTFAKTA ÇİLEKLİ KAFES TART TARİFİ: Çilekli Kafes Tart Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ÇİLEKLİ KAFES TART TARİFİ

MALZEMELER

Keki İçin:

2 adet yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 çay bardağı un

Kreması İçin:

1 yumurta sarısı

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

1 vanilya

2,5 çorba kaşığı un

Çilek Sosu İçin:

1 su bardağı çilek

1 çay bardağı şeker

2 çorba kaşığı nişasta

1 çay bardağı su

ÇİLEKLİ KAFES TART NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Çilekli Kafes Tart için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ilık süt ve sıvı yağ ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.

Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 180 derecede 25-30 dakika pişirin.

Kreması için tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısı koyup çırpın. Ardından vanilya ve tereyağı ekleyin.

Kek soğuyunca kremayı üzerine yayın. Çilek sosunu su, nişasta ve şeker ile karıştırın. Ortadan ikiye kesilen çilekleri üzerine istediğiniz gibi yerleştirin. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur