31 Aralık'a kadar 5 bin TL emekli ikramiyesi yatar mı? Çalışan emeklilere 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

31 Aralık'a kadar 5 bin TL emekli ikramiyesi yatar mı? Çalışan emeklilere 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekli vatandaşlar arasında büyük bir merakla beklenen 5000 TL emekli ikramiyesi ile ilgili detaylar belli oluyor. Dini bayramlarda verilen emekli ikramiyesi, bu yıl Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla ilk ve tek kez 3. defa veriliyor. Ancak çalışan emekliler, bu ödemenin ne zaman hesaplarına geçeceğini ve sorgulama işlemlerini öğrenmek için bekleyişlerini sürdürüyor.

5000 TL emekli ikramiyesi, bütçe kanunu sürecinde komisyondan geçti ve Genel Kurul'dan onay aldı. Ancak ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda detaylar netlik kazanmış değil. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, bütçe kanunu ile birlikte ikramiyelerin aralık ayında ödenmesinin mümkün olduğunu belirtiyor. Ancak bütçe kanunu ile birlikte geçmezse, ödemelerin ocak ayı içerisinde gerçekleşebileceğini ifade ediyor.

5000 TL emekli ikramiyesi sorgulama işlemleri ise e-Devlet ekranları üzerinden yapılabilecek. Emekli vatandaşlar, ikramiyelerinin durumunu öğrenmek için e-Devlet'e giriş yapabilirler. Bu sorgulama işlemi, ikramiyenin ödendiği tarih, hesaba yattığı bilgilerini detaylı bir şekilde gösterir.

5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi, çalışan emeklilere maddi bir destek sağlayacak olup, özellikle yıl sonu ve yeni yıl öncesi aile bütçelerine katkıda bulunacaktır. Emekliler, ödemenin hesaplarına ne zaman geçeceğini ve detayları öğrenmek için sabırsızlıkla beklemeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ