31 MART ALKOL YASAĞI 2024: 31 Mart Seçim Günü Alkol Yasağı Var Mı? Seçim Günü Alkol Yasağı Kaça Kadar?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri gününde alkol satışı yapılıp yapılmayacağı araştırılmaya başladı. Milyonlarca vatandaş alkol yasağı sorgusu yaptı. Peki, seçim günü alkol yasağı kaça kadar? İşte yanıtı..

31 MART ALKOL YASAĞI 2024: 31 Mart Seçim Günü Alkol Yasağı Var Mı? Seçim Günü Alkol Yasağı Kaça Kadar?

Tüm Türkiye’nin iple çektiği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi çok sayıda vatandaş merak ettiği sorulara yanıt aramaya başladı. 31 Mart yerel seçimlerinin yapılacağı pazar günü yasakları merak konusu oldu. 61 milyon 441 bini aşkın vatandaşın oy kullanacağı yerel seçimlerde 34 siyasi partinin katılım sağlayacak. Seçim günü alkol yasağı olup olmadığı seçmenler tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, seçim günü alkol yasağı kaça kadar? İşte 31 Mart seçim günü alkol yasağı..

SEÇİM GÜNÜ ALKOL YASAĞI KAÇA KADAR?

Seçim günü alkol yasağı kaça kadar sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için hemen belirtelim ki 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında seçimlerin olduğu gün alkol satışı yasaklandı. 31 Mart Pazar günü geçerli olan seçim yasakları kapsamında içki satışı ve alkol içmek yasak. Seçim günü bütün eğlence yerleri oy verme süresi boyunca kapalı olacak. Eğlence yeri kapsamındaki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak. Saat 18.00-21.00 arasında yalnızca YSK’nın seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00’den sonra ise bütün yayınlar serbest bırakılacak.