31 MART ALKOL YASAĞI SAATLERİ 2024: Yerel Seçim Alkol Yasağı Bitti Mi? Seçim Alkol Yasağı Ne Zaman Bitiyor?

31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçim günü alkol satışı yasaklandı. Tüm Türkiye'de geçerli olan seçim alkol yasağı saatleri merak konusu oldu. Peki, seçim alkol yasağı ne zaman bitiyor? Yerel seçim alkol yasağı bitti mi? İşte yanıtı..

31 MART ALKOL YASAĞI SAATLERİ 2024: Yerel Seçim Alkol Yasağı Bitti Mi? Seçim Alkol Yasağı Ne Zaman Bitiyor?

Seçim alkol yasağı ne zaman bitiyor merak eden vatandaşlar sorgulamaları hızlandırdı. 61 milyondan fazla kayıtlı seçmenin sandık başına gittiği 31 Mart yerel seçim günü yasakları yurt çapında uygulandı. YSK seçim yasakları gereğinde yurt çapında alkol satışı ve tüketimi yasaklandı. Tüm vatandaşların uyması zorunlu olan 31 Mart seçim günü alkol yasağı bitiş saati merak edildi. Peki, yerel seçim alkol yasağı bitti mi? Alkol yasağı ne zaman bitiyor? İşte yanıtı..

YEREL SEÇİM ALKOL YASAĞI BİTTİ Mİ?

Yerel seçim alkol yasağı bitti mi merak eden vatandaşlar için hemen söyleyelim ki saat 00.00 itibariyle son bulacak. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) 31 Mart seçim günü uygulanacak yasakları günler öncesinden duyurdu. Seçim günü yasaklarından en önemlisi de alkol satışı oldu. 31 Mart Pazar günü saat 06.00'dan gece saat 00.00'e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklandı.

31 MART SEÇİM GÜNÜ ALKOL YASAĞI

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında seçimlerin gerçekleştiği gün alkol satışı yasaklandı. 31 Mart Pazar gün boyu geçerli olan seçim yasakları kapsamında içki satışı ve alkol yasaklandı. Bütün eğlence yerleri oy verme süresi boyunca kapatıldı. Eğlence yeri kapsamındaki lokantalarda sadece yemek servisi yapıldı.