31 MART PAZAR MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ 2024: Seçim Günü Marketler Açık Mı? 31 Mart A101, ŞOK, BİM, Carrefour, Migros Kaça Kadar Açık?

Tüm Türkiye'nin dört gözle beklediği 31 Mart seçim günü marketlerin durumu merak edildi. Çok sayıda vatandaş seçim günü marketler açık mı sorgusu yaptı. Beklenen açıklama geldi. Peki, 31 Mart seçim günü marketler açık mı, kapalı mı? İşte yanıtı..

31 MART PAZAR MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ 2024: Seçim Günü Marketler Açık Mı? 31 Mart A101, ŞOK, BİM, Carrefour, Migros Kaça Kadar Açık?

31 Mart seçim günü market çalışma saatleri araştırmaları hızlandı. Oylarını kullanmak için sandık başına gidecek olan milyonlarca vatandaş marketlerin açık olup olmayacağını sorguladı. 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için uygulanacak seçim yasakları belli oldu. Seçim yasakları arasında marketlerle ilgili bir karar var mı belli oldu. Peki, seçim günü marketler açık mı, saat kaça kadar açık? 31 Mart Pazar seçim günü A101, ŞOK, BİM, Carrefour, Migros açık mı? İşte yanıtı...

SEÇİM GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI?

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde marketler açık olacak. A101, ŞOK, BİM, Carrefour, Migros gibi zincir marketler normal çalışma saatlerinde vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. 31 Mart Pazar günü tüm kafeler ve AVM'ler kapalı olacak. Sadece lokantalarda yemek verilebilecek. YSK kararına göre yerel seçim günü 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılamayacak. İçkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklanacak.

31 MART SEÇİM YASAKLARI

31 Mart seçim yasakları sabah saat 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Yasaklar 31 Mart Pazar gecesini 1 Nisan Pazar gününe bağlayan gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erecek. Oy verme günü alkol satışı yapılmayacak. Bütün eğlence yerleri oy verme süresince kapalı olacak. Görevli olanlardan başka hiç kimse silah taşıyamayacak. Seçim günü saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasaklanacak.